Protestų kaina: rusų aktyvistą Maskvos policija išprievartavo, moteris spardo ir jų namuose

Prieš 1 metus 68

Rusijoje į ligoninę buvo paguldytas prieš mobilizaciją protestavęs aktyvistas, nes jį sumušė ir išprievartavo Maskvos policijos pareigūnai, praneša nepriklausomas Rusijos leidinys „Novaja Gazeta. Europe“.

Leidinio žiniomis, policija surengė reidą Artiomo Kamardino ir kitų prieš karą pasisakančių aktyvistų namuose, jie sekmadienį buvo nufilmuoti Majakovskio aikštėje Maskvoje skaitantys eilėraščius, kurie kritiškai atsiliepia apie Rusijos kariuomenę, rašo „The Moscow Times“.

Rusija yra kriminalizavusi „specialiosios karinės operacijos“ Ukrainoje kritiką.

Maskvos policijos pareigūnai „itin smarkiai sumušė Kamardiną ir sugrūdo svarmenį jam į išangę“, rašo „Novaj Gazeta. Europe“.

Jo advokatas Leonidas Solovjovas antradienį patvirtino šią istoriją dienraščiui „Kommersant“, bet nurodė, kad aktyvistui nereikia medikų priežiūros. Su Rusijos saugumo tarnybomis susiję „Telegram“ kanalai patalpino įrašus, kuriuose A. Kamardinas ir dar 2 sulaikyti asmenys klūpėdami atsiprašo už savo veiksmus.

Nepriklausomas kanalas „Sota“ paskelbė įrašą, kuriame matyti iš policijos nuovados sukrėstas išeinantis A. Kamardinas, jį lydi greitosios darbuotojai. Pats aktyvistas situacijos nekomentavo.

Aktyvistui buvo pateikti kaltinimai „neapykantos kurstymu“, už tai jam gresia iki 6 metų kalėjimo bausmė.

Kita su A. Kamardinu suimti aktyvistė yra Aleksandra Popova, ji irgi buvo mušama, jos veidas išteptas klijais, pareigūnai jai grasino grupiniu išprievartavimu. Tai moteris pati papasakojo kanalui „Sota“.

Šis leidinys taip pat pranešė, kad kitą prieš karą pasisakančią aktyvistę Darją Ivanovą pareigūnai jos namuose „smaugė, spardė, daužė, tampė už plaukų ir trankė į daiktus“.

Stebėtojų duomenimis, nuo praėjusio trečiadienio vykstančiuose protestuose prieš mobilizaciją jau buvo suimta mažiausiai 2 tūkst. žmonių.

Skaityti visą pranešimą