Protestai prieš mobilizaciją virto šaukimų dalijimu: sulaikytieji gavo kvietimus į kariuomenę

Prieš 1 metus 142

Maskvoje dėl protestų prieš mobilizaciją sulaikytiems asmenims keliuose policijos padaliniuose buvo įteikti šaukimai į karių registracijos ir įdarbinimo skyrius, tai skelbia nevyriausybinė žmogaus teisių organizacija „OVD-Info “, kuriai informaciją perdavė sulaikytieji.

Partijos „Jabloko“ narys Kirilas Gončarovas paskelbė šaukimą, kuris buvo įteiktas vienam iš protestuotojų policijos padalinyje Možaisko rajone, skelbia „Meduza.io“.

Vieno iš sulaikytųjų žmona „Meduza“ sakė, kad karo komisaras asmeniškai perdavė šaukimą jos vyrui.

„Jie nufilmavo, kaip įteikė jam šaukimą ir pasakė, kad jis negali jo nepriimti, nes yra Rusijos Federacijos pilietis ir privalo rytoj atvykti į komisariatą“, – sakė ji.

Į policijos skyrių Marfino rajone atvyko civiliais drabužiais vilkėjęs vyras, kuris pasakė, kad perduos šaukimus. Ar galiausiai bent vienas iš sulaikytųjų buvo įpareigotas atvykti į karių registracijos ir įdarbinimo įstaigą, nenurodoma.

Žmogaus teisių aktyvistų teigimu, mažiausiai vienam iš sulaikytųjų buvo grasinama iškelti baudžiamąją bylą dėl to, kad jis atsisakė pasirašyti šaukimą.

Šaukimai taip pat buvo įteikti Voronežo policijos skyriuje Nr. 8, kur buvo nuvežti protestuotojai, pranešė „OVD-Info“.

LRT.lt primena, kad nevyriausybinės organizacijos skelbia, kad per protestus visoje Rusijoje dėl mobilizacijos buvo sulaikyta apie 1400 asmenų.

Skaityti visą pranešimą