Prokurorė apie naujagimio nužudymą Šiauliuose: pranešimas gautas iš artimos aplinkos

Prieš 1 metus 63

„Šį rytą apie ketvirtą valandą bendrąjį pagalbos centrą ir Šiaulių teisėsaugos institucijas pasiekė itin skaudi žinia, kad Šiaulių mieste viename iš butų yra miręs kūdikis.

Kūdikėlis gimęs 2022 metų gale. Pirmiausia prokuratūra reiškia nuoširdžią užuojautą mirusio kūdikėlio artimiesiems, šeimos nariams ir apie įvykį galiu pakomentuoti tiek, kad yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, atliekamas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio antros dalies pirmąjį punktą dėl mažamečio nužudymo“, – trečiadienį Šiaulių apygardos prokuratūros surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė L. Martinavičienė.

Pasak prokurorės, šiuo metu kūdikio mirties priežastis dar nėra aiški – į šį klausimą yra pavesta atsakyti teismo medicinos ekspertams. Dėl mažamečio asmens nužudymo pradėtą ikiteisminį tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

„Atliekami pirminiai tyrimo veiksmai, kol kas pranešimo apie įtarimą įteikta nėra, sulaikytų asmenų taipogi nėra“, – nurodė L. Martinavičienė.

Detalesnės informacijos prokurorė neatskleidė, kadangi, pabrėžė ji, yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pranešimas dėl naujagimio, pasak L. Martinavičienės, gautas iš artimos aplinkos.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą