Prognozes paneigęs Lietuvos kovotojas Bukauskas pergalingai grįžo į UFC

Prieš 1 metus 59

Lietuvos mišrių kovos menų atstovas Modestas Bukauskas (14-5) grįžo į UFC organizacijos rengiamas kovas ir iškovojo pergalę.

Australijoje vykusiame „UFC 284” turnyre 29-erių lietuvis vieningu teisėjų sprendimu 30-27, 29-28, 29-28 įveikė vietinį australą Tysoną Pedro (9-4).

Unanimous for Modestas Bukauskas! 👏@BalticGladiator takes the W over Tyson Pedro to close the #UFC284 prelims! pic.twitter.com/hXqGqgkQA1

— UFC (@ufc) February 12, 2023

Prieš dvikovą favoritu buvo įvardijamas 31-erių australas.

Abu kovotojai gana drąsiai pradėjo kovą ir apsikeitė stipriais smūgiais. Antrajame raunde tempas sulėtėjo, M. Bukauskas sulaukė stipraus smūgio į kirkšnį, tačiau atsitiesė ir sėkmingai užbaigė raundą.

Trečiojo raunde pradžioje daugiau dominuoti stengėsi australas, bet likus maždaug 2 minutėms M. Bukauskas susigrąžino iniciatyvą ir atliko nemažai sėkmingų smūgių.

Priminsime, kad M. Bukauskas jau kurį laiką nebeturėjo vietos UFC organizacijoje, bet netikėtai sulaukė kvietimo stoti į šią akistatą, kai iš turnyro pasitraukė Mingyangas Zhangas.

Pastarąjį kartą UFC organizacijoje lietuvis kovojo 2021 m. rugsėjį prieš Khalilą Rountree. Kova buvo nutraukta antrajame raunde, kuomet M. Bukausko varžovas atliko pavojingą spyrį į atraminės kojos kelį ir lietuvis pagriuvo ant žemės. Teisėjas iš karto sustabdė dvikovą. Po šios kovos lietuviui buvo atlikta operacija.

Skaityti visą pranešimą