Profesorius Kėvalas: sunkiai sumušta dvimetė tebegydoma reanimacijoje, jos būklė stabili

Prieš 1 metus 79

Per Kalėdas į Raseinių ligoninę atvežta, o netrukus į Kauno klinikas pervežta žiauriai sumušta dvimetė mergaitė gydoma Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje. „Jos būklė išlieka sunki, bet yra stabili“, – portalui LRT.lt ketvirtadienį sakė  Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas.

Medikų teigimu, kritinėmis laikomos pirmosios 48 val. Per jas sunkiai sužaloti vaikai ir juos gydantys medikai kovoja lemiamą mūšį. Vis dėlto tokiais atvejais, kaip šis, sveikimo procesas ilgas.

Priminsime, jog į Kauno klinikas patekusi mažylė buvo patyrusi daugybinius kūno sužalojimus, daugiausia pilvo srityje. Gruodžio 25-ąją greitosios medicinos pagalbos automobiliu į Raseinių ligoninę iš buto atvežta mergaitė iš karto pateko į Raseinių ligoninės Intensyviosios terapijos skyrių. Čia dirbantys medikai konsultacijai išsikvietė kolegą iš Kauno klinikų. Apžiūrėjus pacientę nuspręsta ją nedelsiant vežti į Kauną. Reanimobiliu per pusvalandį į Kauno klinikas nuvežta dvimetė buvo skubiai operuota. Nuo gruodžio 25-osios ji gydoma Kauno klinikų Vaikų ligų skyriaus reanimaciją.

Sunkiu kūno sužalojimu įtariama mergaitės mama ir jos draugas. Jis nėra mažylės biologinis tėvas. Trečiadienį teismas leido 19-metę mergaitės mamą suimti mėnesiui, o 22 metų jos draugą – dviems mėnesiams. Jiems pareikšti įtarimai dėl sunkaus kūno sužalojimo. Savo kaltę mama ir jos gyvenimo draugas neigia. Policija įtaria, kad mergaitė buvo sumušta namuose, Kūčių naktį.

Žiauriai sumušta dvimetė turi dvynę seserį. Ja šiuo metu rūpinasi Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė ketvirtadienį ryte LRT RADIJUI teigė, jog šiuo metu dirba specialiai šiam įvykiui tirti suburta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojų komanda.

„Kaip tik šiandien (ketvirtadienį – LRT.lt) grupė lankosi Raseiniuose. Bandysime išsiaiškinti, ne tik kas čia buvo ar nebuvo, bet ir kokios paslaugos prieinamos šiai ir kitoms šeimoms. Labai daug dalykų atsiremia jau ne į krizinės situacijos valdymą, bet į prevenciją, užtikrinimą, kad šeima neatsidurtų tokioje situacijoje“, – sako M. Navickienė.

Skaityti visą pranešimą