Principine tapusią dvikovą laimėjęs Greenas: praradau pagarbą Saboniui

Prieš 1 metus 65

Domanto Sabonio atstovaujama Sakramento „Kings“ ekipa pabaigė istorinį savo sezoną NBA lygoje, o žūtbūtines rungtynes laimėjusi San Fransisko „Warriors“ komanda žengė į kitą atkrintamųjų etapą. Po septintųjų serijos rungtynių „Warriors“ žvaigždė Draymondas Greenas dar kartą įgėlė lietuviui ir pabrėžė, kad prarado pagarbą jam. 

„Kings“ naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku varžovams nusileido rezultatu 100:120 (31:30, 27:26, 23:35, 19:29).

Atslūgus emocijoms po įtemptos atkrintamųjų serijos D. Greenas savo tinklalaidėje pabrėžė, kad prarado pagarbą D. Saboniui, nes pastarasis po pralaimėtų lemiamų rungtynių nepaspaudė jam rankos.

„Praradau labai didelę pagarbą Saboniui. Negerbiu žmonių, kurie po pralaimėjimo nenori paspausti rankos savo varžovui. Sykį ir pats esu nepaspaudęs varžovui rankos ir palikęs aikštelę.

Taip atsitiko kai pralaimėjome septintosiose serijos rungtynėse su Klivlando „Cavaliers“ krepšininkais. Tada nuėjau į rūbinę, atsisėdau ir pasakiau sau: „Tai nėra teisinga“. Tuomet sugrįžau į aikštę ir parodžiau visiems pagarbą. Jei pralaimėjai, susitaikyk su tuo, parodyk pagarbą. Man toks jo veiksmas buvo negarbingas“, – kalbėjo D. Greenas.

— ClutchPoints (@ClutchPointsApp) May 1, 2023

Priminsime, kad antrajame atkrintamųjų mače D. Greenas viename iš epizodų užmynė ant D. Sabonio krūtinės, kai šis gulėjo po varžovo kojomis. Tiesa, lietuvis rankomis sugriebė vieną D. Greeno koją, o pastarasis teisinosi, kad neturėjo, kur dėti kitos kojos, todėl nusileido ant D. Sabonio krūtinės.

Mačo metu D. Sabonis buvo nubaustas technine pražanga, o D. Greenas gavo techninę ir nesportinę, buvo išvarytas iš rungtynių bei diskvalifikuotas iš trečiojo atkrintamųjų mačo. Šis epizodas akimirksniu apskriejo sporto pasaulį ir suslaukė daugybės įvairiausių komentarų.

Palaužusi Sakramento ekipą Vakarų konferencijos pusfinalyje San Fransisko „Warriors“ susikaus su Los Andželo „Lakers“ krepšininkais.

Skaityti visą pranešimą