Primenama: Ukrainos karo pabėgėliams ESI kodas suteikia nemokamas būtinąsias medicinos pagalbos paslaugas

Prieš 1 metus 99

Šiaulių teritorinės ligonių kasos (TLK) primena, kad kiekvienam užsiregistravusiam Migracijos departamente Ukrainos karo pabėgėliui priskiriamas ESI kodas, kuris yra nurodomas Migracijos departamento išduodamoje Pažymoje, rašoma Valstybinės ligonių kasos pranešime žiniasklaidai.

„Turėdami ESI kodą Ukrainos karo pabėgėliai Lietuvoje gauna nemokamas būtinąsias medicinos pagalbos paslaugas“, – akcentuojama pranešime.

Nurodoma, kad gavus leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, deklaravus gyvenamąją vietą ir įsidarbinus, kai yra mokamos privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokos, Ukrainos karo pabėgėliai Lietuvoje gali naudotis ne tik būtinosios medicinos pagalbos paslaugomis, bet ir visomis PSD teikiamomis garantijomis.

Lietuvoje ne trumpiau kaip šešis mėnesius dirbę ukrainiečiai, registruoti Užimtumo tarnyboje, taip pat draudžiami PSD.

„Savarankiškai PSD ukrainiečiai mokėti negali, nebent dirba su verslo liudijimu arba individualios veiklos pažyma“, – pažymima pranešime.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad Lietuvoje PSD draudžiami Ukrainos neįgalieji, pensininkai, gavę leidimą gyventi Lietuvoje ir turintys Ukrainos pensijos gavėjo statusą patvirtinančius dokumentus. Jiems teikiamos sveikatos priežiūros paslaugos kaip ir PSD apdraustiems Lietuvos gyventojams.

Skaityti visą pranešimą