Prigožinas į Europos Parlamentą išsiuntė kūjį, kuris simbolizuoja brutalų samdinio nužudymą

Prieš 1 metus 65

„Wagner“ samdinių grupės savininkas Jevgenijus Prigožinas trečiadienį pranešė, kad į Europos Parlamentą nusiuntė kūjį. EP trečiadienį priėmė rezoliuciją, kuri skelbia Rusiją terorizmą remiančia valstybe.

Kūjis tapo brutalaus rusų karių ir samdinių elgesio simboliu, kai prieš kelias savaites internete buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota kaip vieną iš nelaisvės Ukrainoje susigrąžintą rusų samdinį jo bendražygis mirtinai užtalžo kūju.

J. Prigožinui priklausanti „Concord Group“ patvirtino, kad tikėjosi tokio EP sprendimo, todėl jis, pasitaręs su savo vadais, esą nusprendė sureaguoti „perduodamas informaciją“, tai yra, nusiųsdamas kūjį, rašo „The Moscow Times“.

Ketvirtadienį EP balsuos dėl rezoliucijos, kuri smerkia „siaubingus nusikaltimus‘, padarytus „Wagner“ samdinių grupės, ir ragina Rusiją atitraukti visas pajėgas ir Rytų Ukrainos ir aneksuoto Krymo.

Trečiadienį prieš EP tinklalapį buvo surengta didelė kibernetinė ataka, už kurią atsakomybę prisiėmė prorusiški programišiai.

Trečiadienį pasirodė vaizdo įrašas, kuriame vienas J. Prigožino bendražygių laiko smuiko dėklą su jame patalpintu kūju ir užrašu „PVK (privati karinė kompanija – LRT.lt) Wagner“, ant kūjo matyti dirbtinio kraujo dėmės.

Евгений Пригожин передал в Европарламент «окровавленную» кувалду с гравировкой логотипа ЧВК «Вагнер»

«Подарок» в скрипичном футляре привез юрист Пригожина Игорь Елисеев из Петербурга и передал ее блогерам, которые якобы должны отправить инструмент в Европу. pic.twitter.com/AeHGOHqSYz

— SOTA (@Sota_Vision) November 24, 2022

Lapkritį paskelbtoje filmuotoje medžiagoje vyras, prisistatęs Jevgenijumi Nužinu, sako, kad rugsėjo pradžioje pasidavė Ukrainos kariams, tačiau penktadienį buvo pagrobtas Kyjivo gatvėse. Vaizdo įraše matyti, kaip 55 metų J. Nužiną „Wagner“ kovotojas mirtinai sumuša kūju. J. Prigožinas viešai pritarė tokiems veiksmams.

ES dar pernai gruodį įvedė sankcijas „Wagner“ samdinių grupei.

Skaityti visą pranešimą