Prigožinas į EP skelbia siunčiantis grėsmingą siuntinį

Prieš 1 metus 60

Grasinimą reiškiantis Jevgenijaus Prigožino gestas yra reakcija į Europos Parlamento ketinimą priimti neįpareigojantį nutarimą dėl „Vagner“ pasmerkimo po to, kai Rusija buvo įvardyta kaip terorizmą remianti valstybė.

Kaip sakė J. Prigožino firmos „Konkord“ atstovas, nusimatantį Europos Parlamento balsavimą J. Prigožinas aptarė su „Vagner“ vadais ir nutarė sureaguoti – nusiųsti tai, ką pats pavadino dėklu su informacija, rašoma internetiniame laikraštyje „The Moscow Times“.

Евгений Пригожин передал в Европарламент «окровавленную» кувалду с гравировкой логотипа ЧВК «Вагнер»


«Подарок» в скрипичном футляре привез юрист Пригожина Игорь Елисеев из Петербурга и передал ее блогерам, которые якобы должны отправить инструмент в Европу. pic.twitter.com/AeHGOHqSYz
— SOTA (@Sota_Vision) November 24, 2022


Kiek vėliau į internetą buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip J. Prigožino kolega įneša smuiko dėklą, kuriame guli kūjis. Ant kūjo galvos išgraviruotas „Vagner“ logotipas, o įrankio kotas išteptas kraują imituojančiais raudonais dažais.

Kūjis – tai užuomina į kitą šį mėnesį paviešintą vaizdo įrašą, kuriame dezertyru iš „Vagner“ prisistatęs vyras mirtinai uždaužomas kūju.

Iš pradžių J. Prigožinas reiškė pagyras dėl kario nužudymo, tačiau vėliau pradėjo neigti bet kokį „Vagner“ dalyvavimą tame akte ir, nepateikdamas jokių įrodymų, visą kaltę suvertė Jungtinių Valstijų slaptosioms tarnyboms.

Kūjis buvo perduotas už karą agituojantiems tinklaraštininkams, kurie anksčiau Rusijos žiniasklaidoje buvo siejami su vadinamuoju J. Prigožino trolių fabriku.

„Į Europos Parlamentą turintis nukeliauti dėklas su informacija buvo perduotas grupuotės „Cyber Front Z“ atstovui“, – rašoma „Konkord“ žinutėje.

„Cyber Front Z“ pranešimų mainų programoje „Telegram“ pradėjo figūruoti pirmosiomis Rusijos invazijos į Ukrainą dienomis. Tada ji skelbė telkianti IT specialistus ir dizainerius, taip pat socialinių tinklų komentatorius bei įvairios reklamos bei pranešimų (brukalo) siuntėjus. Šiuo metu už karą agituojantį grupuotės kanalą yra užsiprenumeravę daugiau nei 100 tūkst. asmenų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą