Prieš šventes – paralyžiuotos Vilniaus gatvės: jau nuo pietų nusidriekė milžiniškos spūstys, eismą sunkina avarijos

Prieš 1 metus 79

Paskutinį penktadienį prieš šventes kelionės vairuotojams Vilniuje turėtų prailgti. Jau nuo pietų gatves kausto spūstys, ne tik pagrindinėse, bet ir aplinkinėse gatvėse nusidriekė ilgos automobilių eilės.

Pirmoji automobilių banga į sostinės gatvės patraukė jau apie 12 val. Vairuotojai iš skirtingų miesto vietų praneša apie intensyvų eismą bei susiformavusias transporto grūstis.

„Teko kiek po 12 valandos važiuoti nuo Žaliojo tilto Kalvarijų gatve Santariškių link, tai eismas vos juda. Praktiškai visa gatvė – vienas didelis kamštis. Aišku, nieko keisto, kai vairuotojams palikta tik po vieną eismo juostą abiem kryptimis“, – su LRT.lt įspūdžiais dalijosi vienas vairuotojas.

JUDU eismo stebėjimo sistemos duomenimis, 13.30 val. Vilniuje iš viso fiksuota 14 automobilių grūsčių. Sudėtingiausia situacija nurodoma Laisvės ir Konstitucijos prospektuose, Ukmergės, Geležinio Vilko, Šeimyniškių, Olandų, Kalvarijų, Ozo, Kareivių gatvėse.

Taip pat nurodoma, kad judrioje Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankirtoje įvyko avarija. Dar vienas incidentas fiksuotas Žirmūnų gatvėje netoli Šilo tilto.

Prieššventiniu laikotarpiu eismo srautai išauga ne tik rytinėmis, vakarinėmis piko valandomis, bet ir dienos metu, todėl JUDU specialistai įspėja, jog keliones reikėtų planuoti itin atsakingai ir su laiko atsarga. Skaičiuojama, kad bendras eismo intensyvumas mieste prieš Kalėdas išauga 15–20 procentų.

Lietuvos automobilių kelių irekcija praneša, kad šiuo metu Lietuvoje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios arba drėgnos. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai provėžoti, padengti ledu, pažliugusio arba prispausto sniego sluoksniu.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašoma būti atidžiais ir neskubėti, atsižvelgti į kelio dangą bei oro sąlygas ir rinktis saugų greitį, skelbiama pranešime.

Šiaurės Lietuvoje silpnas lietus, kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 2 iki 6 laipsnių šilumos.

Skaityti visą pranešimą