Prieš NATO viršūnių suvažiavimą – tvarkybos darbai šalia „LITEXPO”

Prieš 1 metus 94

LITEXPO prieigos jau seniai nebuvo tvarkomos, o apie atnaujinimo būtinumą visi jau seniai ir pamiršo. Iki tol, kol nepaaiškėjo, kad būtent LITEXPO parodų rūmuose įvyks NATO viršūnių suvažiavimas.

Jau dabar galima pastebėti, kad prasidėjo LITEXPO prieigų tvarkymo darbai. Planuojama sutvarkyti pėsčiųjų taką, bus genėjami abiejose tako pusėse esantys medžiai bei sutvarkyta infrastruktūra.

„LITEXPO parodų centro patalpų ir aplinkos pritaikymo NATO renginiui darbai jau pradėti. Teritorijoje, esančioje už LITEXPO parodų centro perimetro, darbus atlieka Vilniaus miesto savivaldybė. Šiuo metu tvarkomas pėsčiųjų takas, vedantis nuo K. Jelskio g. į LITEXPO kompleksą, genėjami abiejose tako pusėse augantys medžiai. Taip pat renginio poreikiams pritaikoma automobilių stovėjimo aikštelių infrastruktūra – tiesiamas laikinas abi aikšteles jungiantis kelias. Po renginio šis kelias bus išardytas”, – pakomentavo Užsienio reikalų ministerija.

Informacija patvirtino Vilniaus miesto savivaldybė. Anot jos, pasirengimas NATO viršūnių susitikimui yra pirminėje stadijoje.

Kaip paaiškėjo, LITEXPO parodų centras yra parinktas todėl, nes tai yra bene vienintelis pastatas Vilniuje, kur galima saugiai organizuoti NATO viršūnių suvažiavimą.

„LITEXPO parodų centras pasirinktas dėl galimybių jo patalpas ir išorės erdves pritaikyti viršūnių susitikimui pagal NATO saugumo reikalavimus infrastruktūrai, galimybes užtikrinti svečių ir informacijos saugumą. Fiziniam renginio saugumui (įskaitant ir infrastruktūrą) taikomi detalūs NATO reikalavimai, kurių komentuoti negalime dėl saugumo aspektų”, – sako URM.

Anksčiau Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas informavo, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje įvyks 2023 metais liepos 11–12 dienomis. Visi prieigų sutvarkymo darbai bei susitikimui būtini paruošiamieji darbai pasibaigs iki kitų metų liepos 1 d.

MadeinVilnius.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „Naujosios medijos grupės“ sutikimo neleidžiama.MadeinVilnius.lt

Skaityti visą pranešimą