Prieš KMT pusfinalį – Žibėnas nori taisyti praėjusių metų klaidą, Šeškus nori drąsaus žaidimo

Prieš 1 metus 46

Jau šeštadienį prasideda Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverto kovos, o pirmąja dvikova taps pusfinalio susitikimas tarp Vilniaus „Ryto“ ir Jonavos „Cbet“ komandų.

„Žaisime dvi rungtynes iš eilės. Buvo labai svarbu atgauti jėgas ir energiją. Trečiadienis buvo laisvas, ketvirtadienį pasportavome su kontaktu, penktadienis buvo kelionės diena ir buvo lengva treniruotė. Manau, kad pagrindinius akcentus susidėliojome, esame pasiruošę. Svarbiausia yra žengti į aikštelę su geru pasitikėjimu, esame geroje atkarpoje. Turime daug gerų žaidėjų, jie žino kaip žaisti ir laimėti. Tas visas įėjimas į rungtynes, požiūris, visi svarbą supranta, esame nudegę pernai, pasimokėme iš jos, norime tą klaidą ištaisyti šiemet“, – prieš pusfinalio susitikimą kalbėjo vilniečių strategas Giedrius Žibėnas.

Krepšinio specialistas teigė, kad pusfinalyje Vilniaus komandos laukia pavojingas priešininkas.

„Daugmaž kontroliavome prieš juos ne tik rezultatą, bet ir ritmą. Tai yra pavojinga komanda, turi daug ginklų, daug skirtingų pasirinkimų, bandome jas numayti“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Tuo tarpu Jonavos ekipos strategas Virginijus Šeškus džiaugėsi, kad komandoje vyrauja geros nuotaikos.

„Pralaimėjome paskutinius mačus, lyg ir turėtų truputį blogesnės nuotaikos būti, bet suprantame, kodėl pralaimėjome, priežastys buvo, žaidėjų nebuvo, treneris buvo išvytas. Nuotaikos neblogos, naują žmogų įtraukėme į žaidimą, Edvinas grįžo. Svarbiausia bus žaisti drąsiai, bet stabdyti jų greitą puolimą. Daug kas priklausys nuo pataikymo, daug žaidėjų išsimeta laisvus metimus, tai tie keli tritaškiai gali daug lemti. Žinome, kad turėsime gerą palaikymą, tai istorinis dalykas Jonavai“, – kalbėjo V. Šeškus.

Priminsime, kad visas KMT finalo ketverto rungtynes tiesiogiai transliuos LRT TELEVIZIJA ir portalas LRT.lt.

Rungtynių transliacijų tvarkaraštis

Šeštadienį, vasario 18 d.

15.15 val. Vilniaus „Rytas“ – Jonavos „CBet“

18.00 val. Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „7Bet-Lietkabelis“

Sekmadienį, vasario 19 d.

15.30 val. rungtynės dėl 3 vietos

19.00 val. „Citadele“ Karaliaus Mindaugo krepšinio taurės finalas

Skaityti visą pranešimą