Prezidentas paskyrė Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoją ir valdybos narę

Prieš 1 metus 89

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija, Lietuvos banko įstatymu ir atsižvelgdamas į Lietuvos banko valdybos pirmininko Gedimino Šimkaus teikimą, pasirašė dekretus, kuriais Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja paskyrė Julitą Varanauskienę, o  Lietuvos banko valdybos nare Jurgitą Šaučiūnienę, rašoma prezidentūros pranešime žiniasklaidai. 

Šiuo metu J. Varanauskienė vadovauja Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Naujas pareigas pradės eiti balandžio 24 dieną ir jose pakeis dvi šešerių metų kadencijas dirbusį Raimondą Kuodį.

J. Varanauskienė yra patyrusi privataus ir viešojo sektoriaus finansinių institucijų aukščiausio lygio vadovė, turinti gerus analitikos įgūdžius, teorinius ir praktinius lyderystės bei vadybos gebėjimus. Yra įgijusi vadybos ir administravimo magistro laipsnį Kauno technologijos universitete bei daktaro laipsnį ISM vadybos ir ekonomikos universitete. J. Varanauskienė Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyboje dirba nuo 2017 m., o nuo 2019 m. gegužės šiai įstaigai vadovauja. Prieš tai dirbo viename didžiausių šalyje komercinių bankų, kur įvairias pareigas ėjo finansinių paslaugų ir klientų aptarnavimo, namų ūkių finansų, gyvybės draudimo padaliniuose. J. Varanauskienė turi darbo patirties švietimo ir mokslo srityje – yra dėsčiusi ISM vadybos ir ekonomikos universitete, dalyvavusi tarptautinėje aukštųjų mokyklų mokymo programų vertinimo ekspertų grupėje.

Į Lietuvos banko valdybos nario pareigas paskirta J. Šaučiūnienė, šiuo metu dirbanti Lietuvos banko Korporatyvinių paslaugų departamento direktore, naujas pareigas pradės eiti balandžio 17 dieną.

J. Šaučiūnienė yra sukaupusi didelę darbo patirtį ne tik viešajame, bet ir privačiame finansų sektoriuje, verslo ir vadybos magistro laipsnį įgijusi Vilniaus universitete. Naujai paskirta valdybos narė veiklą Lietuvos banke pradėjo 2021 m., tapusi Korporatyvinių paslaugų departamento Finansų skyriaus vadove, o nuo praėjusių metų sausio vadovauja Korporatyvinių paslaugų departamentui. Ji taip pat yra Lietuvos banko atstovė Europos centrinio banko Biudžeto komitete bei Apskaitos ir pinigų politikos pajamų komitete.

Anksčiau J. Šaučiūnienė yra dirbusi keliuose didžiuosiuose komerciniuose bankuose, kur vadovavo jų finansų vystymo bei apskaitos padaliniams, taip pat turi darbo finansinių technologijų sektoriuje patirties – dvejus metus buvo vyriausioji finansų pareigūnė ir ėjo valdybos narės pareigas viename didžiausių specializuotų bankų bei elektroninių pinigų įstaigoje.

Pagal Lietuvos banko įstatymą valdybos pirmininko pavaduotojai ir valdybos nariai skiriami šešerių metų kadencijai.

Skaityti visą pranešimą