Pranešta apie galimą sprogmenį oro uostuose – reikalaujama vėl išduoti vizas Rusijos piliečiams

Prieš 1 metus 49

Pirmadienį gavus informacijos apie galimą sprogmenį nenurodytame Lietuvos oro uoste, visuose juose buvo evakuoti keleiviai, pranešė Lietuvos oro uostai. Bendrasis pagalbos centras (BPC) portalui LRT.lt teigė, kad oro uostų gautame grasinime buvo reikalaujama vėl išduoti vizas Rusijos piliečiams.

Kaip portalą LRT.lt informavo BPC atstovė Vilma Juozevičiūtė, tarnyboms apie gautą grasinimą dėl sprogmens pranešė oro uostų saugumo tarnyba. Anot BPC, grasinimą jie gavo raštu.

„Jie gavo anoniminį pranešimą, kad yra padėti sprogmenys oro uoste. <...> Skambučio metu pasakė, kad gautas anonimis pranešimas, kuriame rašoma [apie sprogmenį]. <...> Įdomi detalė tai, kad tame grasinime buvo reikalaujama vėl išduoti vizas rusams“, – portalui LRT.lt sakė V. Juozevičiūtė.

Pasak jos, šiuo metu oro uostuose dirba tarnybos, ieškoma galimai palikto sprogmens.

Apie tai, kad evakuojami keleiviai, žmonės skelbė ir socialiniuose tinkluose. Pranešimais, kad dėl galimai oro uoste palikto sprogmens dalijosi iš Kauno oro uosto evakuoti keleiviai.

„Kauno oro uostas uždarytas, visus varo lauk“, – skelbė vienas socialinių tinklų vartotojas prieš 10 val.

Pasak pranešimo, pirminė informaciją apie galimą sprogmenį gauta apie 8 val. ryte. Informacijoje nebuvo nurodytas konkretus Vilniaus, Kauno arba Palangos oro uostas.

Lietuvos oro uostų aviacijos saugumo specialistai iškart informavo visas specialiąsias tarnybas atitinkamuose regionuose apie galimą grėsmę.

Specialiosios tarnybos vykdė grėsmės vertinimą visuose oro uostuose, vyko nuodugnus keleivių terminalų patikrinimas, keleiviai buvo laikinai evakuoti iš laukimo erdvių visuose Lietuvos oro uostuose.

Pranešama, kad šiuo metu keleiviai jau leidžiami grįžti atgal į laukimo erdves Vilniaus oro uosto terminaluose. Kauno ir Palangos oro uostuose specialiosios tarnybos dar vykdo erdvių patikrą.

Pasak Lietuvos oro uostų, skrydžiai ir kitos operacijos nebuvo stabdomos nei viename oro uoste.

Skaityti visą pranešimą