Prancūzijos gynybos ministras giria „artimą strateginį ryšį“ su Indonezija

Prieš 1 metus 57

„Tarp Indonezijos ir Prancūzijos gimsta galingas artimas strateginis ryšys“, – Prancūzijos gynybos ministras teigė AFP.

Indonezija yra pateikusi užsakymą 42 prancūzų gaminamiems naikintuvams „Rafale“ įsigyti pagal vasario mėn. pasirašytą susitarimą, kurio vertė sudaro 8,1 mlrd. JAV dolerių.

Šalys derasi ir dėl dviejų prancūziškų „Scorpene“ klasės povandeninių laivų perdavimo.

Lecornu ir Indonezijos gynybos ministro Prabowo Subianto susitikimas įvyko Indonezijai rengiantis perimti pirmininkavimą Pietryčių Azijos valstybių asociacijai (ASEAN).

Šeštadienį Lecornu savo „Twitter“ paskyroje pranešė, kad Prancūzija buvo priimta valstybės stebėtojos statusu į ASEAN gynybos platformą (ADMM-Plus). Ji prisijungė prie regiono šalių ir JAV bei Kinijos.

„Tai mūsų investicijų į saugumą ir stabilumą regione pripažinimas“, – Prancūzijos gynybos ministras rašė tviteryje.

Pasak Lecornu, Prancūzija nori toliau stiprinti ryšius Pietryčių Azijoje, kad „galėtų kovoti su eskalacija, persiginkluoti ir galėtų užsitikrinti patikimą diplomatiją“.

Jis pridūrė, kad Prancūzijai taip pat būtina išlikti „politiškai“ aktyviai šiame regione ir pabrėžė, kad Paryžius nori jame atlikti daugiašalį vaidmenį.

Pernai Prancūzija įtūžo, kai Australija, Didžioji Britanija ir Jungtinės Valstijos pranešė sudariusios trišalį gynybos aljansą AUKUS, kurio pagrindu Vašingtonas tiekia branduolinius povandeninius laivus susitarimo su Prancūzija atsisakiusiai Australijai.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą