Prabilo apie naujus skaičius – skelbiama, kad Katare mirė tarp 400 ir 500 darbininkų

Prieš 1 metus 55

Vienas iš pasaulio čempionato Katare vadovų Hassanas Al-Thawadi interviu Piersui Morganui metu prasitarė, kad su turnyru susijusiose statybose mirė apie 400-500 darbininkų.

Darbininkų mirtys Katare buvo viena iš labiausiai pasaulį apskriejusių temų prieš pasaulio čempionatą ir ta, dėl kurios šalis sulaukė milžiniškos kritikos.

2021 m. „The Guardian“ skelbė, kad šalyje nuo to laiko, kai ji gavo teisę rengti pasaulio futbolo čempionatą, jau buvo mirę 6500 užsienio darbininkų. Kaip rašoma BBC, Kataro atstovai šiuos skaičius neigia, skelbia, kad ne visos mirtys buvo susijusios su žmonėmis, kurie dirbo pasaulio čempionatui skirtose statybose ir nuo 2014 iki 2020 m. statybvietėse įvyko 37 mirtys ir 3 buvo susijusios su darbu tiesiogiai.

H. Al-Thawadi taip pat interviu metu teigė, kad „viena mirtis yra viena mirtimi per daug“, bei kalbėjo kad darbininkų sąlygos jau pagerėjo ir turi gerėti toliau.

Tarptautinė darbo organizacija, kaip skelbiama BBC, teigia, kad Kataro pateikti skaičiai neatspindi tikrosios situacijos ir teigia, kad vien 2021 m. Katare žuvo 50 užsienio darbininkų, daugiau nei 500 buvo sunkiai sužeisti.

Beje, kritikos Kataras sulaukia ir dėl LGBTQ+ bendruomenės diskriminacijos – tos pačios lyties santykiai yra kriminalizuoti šalyje.

Skaityti visą pranešimą