„Porsche“ pernai padidino savo pardavimus

Prieš 1 metus 62

Vokietijos automobilių koncernui „Porsche“, priešingai nei daugeliui kitų  gamintojų, pernai pavyko padidinti savo pardavimus – tai lėmė didelė „Porsche“ visureigių paklausa, rašo agentūra „Reuters“.

Iš viso 2022 metais parduota 309 884 transporto priemonių, ir tai yra 3 proc. daugiau nei metais anksčiau, sakoma ketvirtadienį paskelbtoje ataskaitoje. Karas Ukrainoje, nutrūkusios tiekimo grandinės ir mikroschemų stygius buvo didelis iššūkis įmonei, sakė pardavimų vadovas Detlevas von Platenas. Nepaisant to, pardavimų rodikliai buvo teigiami.

Kitų Vokietijos automobilių gamintojų „Audi“, BMW ir „Mercedes-Benz“ pardavimai tuo tarpu pernai šiek tiek susitraukė.

Didžiausią pardavimų augimą – 7 proc. – „Porsche“ – fiksavo Europoje. Tuo tarpu pardavimai Šiaurės Amerikoje nesikeitė, o pagrindinėje rinkoje Kinijoje dėl koronaviruso ribojimų šiek tiek sumažėjo.

Lyginant modelius, labiausiai pirkėjai domėjosi „Cayenne“ ir „Macan“ visureigiais, kurie sudarė beveik 60 proc. apyvartos. Pirmasis „Porsche“ elektromobilis „Taycan“ tuo tarpu patyrė nesėkmę – pardavimai smuko 16 proc. iki 34 801. Tai lėmė tiekimo grandinės problemos.

Skaityti visą pranešimą