Popiežius ragino vengrus būti atviriems migrantams, vargšams ir kitokiems

Prieš 11 mėnesius 68

Popiežius Pranciškus sekmadienį Vengrijos sostinėje Budapešte aukojo mišias, kuriose ragino tikinčiuosius būti atviriems, ypač migrantams, skurstantiems ir nepažįstamiems žmonėms.

Košuto aikštėje vykusiose mišiose Katalikų bažnyčios vadovas sakė, kad liūdna ir skausminga matyti „žmonėms uždarytas duris“. Jis ypač kritikavo „uždaras duris nepažįstamiems žmonėms, kitokiems, migrantams ir vargšams“.

„Prašau – atverkime duris“, – popiežius kreipėsi į maždaug 25 tūkst. susirinkusiųjų aikštėje priešais Vengrijos parlamentą. Dar tūkstančiai tikinčiųjų mišias stebėjo dideliuose ekranuose už aikštės ribų.

Mišiose taip pat dalyvavo Vengrijos valstybės vadovai – prezidentė Katalin Novák ir ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, kurių vykdoma uždarų durų politika laikoma nukreipta prieš migrantus.

„Būti atviriems vieni kitiems ir priimantiems, padėti Vengrijai augti brolybėje – toks yra taikos kelias“, – sakė popiežius Pranciškus.

Po maldos popiežius dar kartą paminėjo taiką ir priminė apie „kankinamą kaimyninę ukrainiečių tautą ir rusų tautą“. Jis meldė „ateities vilčiai, ne karui“ ir „brolybės, o ne sienų pasaulio“.

Mišiomis popiežius Pranciškus užbaigė trijų dienų vizitą Vengrijoje.

Skaityti visą pranešimą