Policijos reidas Vilniuje – girtas bėglys su vaiku mašinoje per miestą skriejo beveik 130 km/h greičiu

Prieš 1 metus 48

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai žymėtomis ir nežymėtomis mašinomis reidą pradėjo šeštadienį, apie 16 val. Per 6 valandas pareigūnai nustatė 8 girtus vairuotojus, dviem iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė, nes alkoholio matuoklis parodė daugiau nei 1,5 prom.

Vakariniame aplinkkelyje pareigūnus pribloškė automobilio „Opel Signum“ vairuotojo įžūlumas ir neatsakingumas. Miesto ribose, kur leidžiama važiuoti 90 km/h, jis lėkė 129 km/h greičiu.

Užfiksavę greičio viršijimą, pareigūnai stabdė automobilį, bet vairuotojas nepakluso ir nuskriejo toliau. Prasidėjo gaudynės ir netrukus bėglys buvo sulaikytas. Netrukus tapo aišku, kodėl jis bėgo nuo policijos: pirmu mėginimu vairuotojui nustatytas 1,13 prom., o antru – 1, 30 prom. Pažiūrėję į mašinos vidų, pareigūnai pakraupo – priekyje šalia vairuotojo sėdėjo 6 metų berniukas.

Rastinėnuose dirbę pareigūnai sulaikė nakties rekordininką. Jis atvažiavo į kaimo parduotuvę automobiliu BMW 730. Vairuotojas neturėjo pažymėjimo. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 2,12 promilės. Už tai gresia ne tik baudžiamoji atsakomybė, bet ir mašinos konfiskavimas.

22 val. mobilus policijos postas persikėlė į Ąžuolyno g. Ten įkliuvo dar trys girti vairuotojai. Dama, vairavusi „Citroen C4 Cactus“ iš pradžių pūstelėjo 1,81 promilės, paskui vos mažiau – 1,76 promilės, bet nuo atsakomybės tai neišgelbės. Policija iš karto pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo išgėrus.

Tuo metu pareigūnai pastebėjo A klasės „Mercedses-Benz“, kurio vairuotojas taikėsi išvengti patikrinimo. Neprivažiavęs posto, jis suko į aikštelę dešinėje, o patekęs į aklavietę, išlipo ir nužygiavo, bet pareigūnai jį pavijo ir sustabdė.

Vyras įpūtė 1,46 prom. Kadangi jam jau seniau buvo atimta teisė vairuoti, mersedesas gali būti konfiskuotas, todėl buvo pakrautas ant techninės pagalbos sunkvežimio ir nuvežtas į aikštelę, kur saugomi policijos sulaikyti automobiliai.

Ten pat sustabdytas „Audi“ vairuotojas įpūtė 0, 81 prom.

Po vidurnakčio vairuotojai buvo tikrinami V. Kudirkos gatvėje. Iš vairuotojų srauto išsiskyrė dvi moterys. Viena 20-metė vairavo BMW be teisių. Paaiškėjo, kad ji niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir dėl to įkliūva jau antrą kartą.

Kita su „Porsche Cayenne“ važiavo namo, bet prie pat namų patikrinus blaivumą, įpūtė 0,44 prom. Paimti mašinos atėjęs vyras vairuotojai negailėjo priekaištų ir sakė, kad ši „prisicirkino“.

Galiausiai policijos postas perkeltas ties Buivydiškių ir Čiobiškio g. sankryža. Čionai atvažiavęs „Opel Meriva“ vairuotojas prisipažino žaidęs stalo žaidimus ir išgėręs „2 alaus“. Vyras teigė, kad prieš sėsdamas prie vairo, pasitikrino alkotesteriu ir šis esą parodė nulius.

Policijos alkotesteris rodė kitaip: iš pradžių 0,72, o po 15 min. – 0,61 prom.

Po to sustabdytas išnuomoto „Bolt Drive“ vairuotojas įpūtė 1,5 prom. Jam ne tik gresia policijos skirta bauda, bet ir įmonės, išnuomojusios mašiną, sankcijos. „Bolt Drive“ skelbia, kad klientams taiko nulinę alkoholio toleranciją, todėl vairuotojui gali būti skirta 2000 eurų bauda.

Dar vienas vairuotojas, patikrintas Goštauto g., įpūtė 0, 62 prom.

Patikrinimo neišvengė ir „Bolt“ elektrinio paspirtuko vairuotojas. Iš pradžių jis tikino, kad negėrė, paskui prisipažino gėręs 3 alaus.

Kadangi alkotesteris parodė 0,73 promilės, paspirtukininkui gresia bauda, nes dviratininkams leidžiama alkoholio riba yra 0,4 prom.

Iš viso per reidą įkliuvo 15 neblaivių automobilio vairuotojų ir vienas paspirtukininkas.

Tokie policijos reidai vyks ir ateityje.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą