Policijos pareigūnai džiaugiasi, kad vairuotojai labai geranoriški ir linkę pagelbėti vieni kitiems

Prieš 1 metus 74

Nuo pat ankstyvo ryto sostinės lauko ekranai priminė, kad šiandien, balandžio 6-ąją, minima Saugaus eismo diena Lietuvoje. Šią dieną netrūko ir Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų vykdomų priemonių.

Siekiant atkreipti visų eismo dalyvių dėmesį į eismo saugumo svarbą, skatinti sąmoningumą ir atsakomybės jausmą, puoselėti visuotinai priimtas pagarbaus elgesio normas, sostinės policijos pareigūnai organizavo neįprastą prevencinę saugaus eismo priemonę – ,,Eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu“.

Pareigūnai Vilniuje, S. Batoro gatvėje, inscenizavo eismo aplinkoje pasitaikančią situaciją: kelio kelkraštyje stovėjo priverstinai sustojusi transporto priemonė, kurios vairuotojas stabdė pravažiuojančias transporto priemones ir prašė vairuotojų pagalbos. Pravažiuojantys vairuotojai buvo geranoriški, pagelbėti sustojo kas penktas vairuotojas. Pareigūnai bendravo su priemonėje dalyvavusiais žiniasklaidos atstovais ir pilietiškais vairuotojais – pastarieji sulaukė padėkų ir policijos dovanų. Taip priminta: kada privaloma įjungti avarinę šviesos signalizaciją, kaip teisingai pastatyti avarinio sustojimo ženklą, kada privaloma vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, kurioje transporto priemonės vietoje (ir kodėl) rekomenduojama ją laikyti.

Skaityti visą pranešimą