Policijos atstovas: keturi LFF Vykdomojo komiteto nariai anksčiau yra padarę nusikalstamas veikas

Prieš 1 metus 76

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis patvirtino Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete nuskambėjusias frazes, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomajame komitete yra keturi anksčiau nusikalstamų veikų padarę nariai, kurių teistumas jau yra išnykęs.

„Galime patvirtinti, kad Seimo nariui Laurynui Kasčiūnui pateikta informacija apie tai, kad keturi LFF vykdomojo komiteto nariai anksčiau yra padarę nusikalstamų veikų, tačiau šiuo metu teistumai išnykę. Trims LFF vykdomojo komiteto nariams buvo taikytos Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymo prevencinės poveikio priemonės.

Įstatyme numatytos prevencinės poveikio priemonės taikomos asmenims, jei iš įstatymų nustatyta tvarka gautų duomenų apie šių asmenų ryšius su organizuotomis grupėmis, nusikalstamais susivienijimais ar jų nariais yra pakankamas pagrindas manyti, kad šie asmenys gali daryti sunkius nusikaltimus ir prevencines poveikio priemones reikia taikyti siekiant garantuoti visuomenės ir valstybės saugumą, užtikrinti viešąją tvarką, asmenų teises ir laisves“, – LRT.lt teigė R. Matonis.

Jis taip pat pridėjo, kad parlamentarams buvo pateikta medžiaga ir „apie galimą futbolo komandų manipuliavimą rungtynėse, galimas tokias schemas, būtiną teisinės bazės tobulinimą“.

Šią savaitę jau skambėjo kaltinimai LFF nariams ir iš tinklaraštininko Skirmanto Malinausko. Jis prasitarė apie A. Pukelio ryšius, galbūt siekiančius ir patį policijos generalinį komisarą Renatą Požėlą, tačiau tiek R. Požėla, tiek ir buvęs premjeras Saulius Skvernelis tokias kalbas kategoriškai paneigė.

Įtampa tarp Seimo narių ir LFF dėl pokyčių šioje organizacijoje pasiekė senokai matytas, o gal ir apskritai nematytas aukštumas. Pastaruoju metu aistroms nerimstant vis dažniau pasigirsta kalbų ir apie šalies suspendavimą FIFA ir UEFA struktūrose. Jei nė viena pusė neatsitrauks, politikai, remdamiesi įstatymu, inicijuotų permainas LFF, tačiau tokio apsivalymo galima kaina – bent kuriam laikui paralyžiuotas Lietuvos futbolas.

Plačiau apie viską galima perskaityti šioje publikacijoje.

Skaityti visą pranešimą