Policija stebėjo perėjose vairuotojus: pažeidimų netrūko, neatsakinguosius teko apdovanoti protokolais

Prieš 1 metus 68

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gruodžio 13–16 dienomis stebėjo, ar vairuotojai sustoja prieš pėsčiųjų perėjas, kaip to reikalaujama pagal taisykles, rašoma pranešime.

Priemonės metu Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamojoje teritorijoje policijos pareigūnai nustatė 16 vairuotojų, kurie nepraleido pėsčiųjų ir sukėlė jiems pavojų. Šiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Primenama, kad Kelių eismo taisyklėse numatyta, jog vairuotojas turi praleisti žmogų, besiruošiantį įeiti į pėsčiųjų perėją, stovintį greta jos ar einantį ja. Deja, vis dar pasitaiko vairuotojų, kurie pėsčiąjį yra linkę praleisti tik tuomet, kai jis jau žengia ar yra įžengęs į perėją.

Informuojama, kad policijos pareigūnų dėmesio netrūks ir nedrausmingiems pėstiesiems. Pėstieji taip pat turi nepamiršti rūpintis savo saugumu ir laikytis Kelių eismo taisyklių.

„Į perėją ženkite tik įsitikinę, ar atvažiuojančios transporto priemonės vairuotojas sugebės ją sustabdyti“, – ragina policija.

Skaityti visą pranešimą