Policija pastebi suaktyvėjusius sukčius: pateko į pinkles norėdami įsigyti traktorius ir ekskavatorių

Prieš 1 metus 79

2023 m. pavasarį Panevėžio apskrityje registruoti trys atvejai, kai asmenys, norėdami įsigyti žemės ūkio techniką, pateko į sukčių pinkles.

Kovo 21 d. vyriškis (gim. 1995 m.) internete radęs skelbimą apie parduodamą ekskavatorių į nurodytą banko sąskaitą pervedė pinigus, tačiau prekės negavo. Nuostolis – 5 320 Eur.

Kovo 25 d. apie 8.43 val. Panevėžyje vyriškis (gim. 1986 m.) internete radęs skelbimą, kad parduodamas traktorius, pervedė pinigus į nurodytą sąskaitą, tačiau traktoriaus negavo. Nuostolis – 250 Eur.

Balandžio 2 d. moteris (gim. 1983 m.) internete radusi skelbimą apie parduodamą traktorių, pervedė pinigus į nurodytą sąskaitą, tačiau prekės taip pat negavo. Nuostolis – 200 Eur.

Visais minėtais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str.)

Nukentėję asmenys su tariamais pardavėjais bendravo pokalbių programėlėse, prekes pirko neįsitikinę, ar šios yra realios, neįvertinę skelbimų apie parduodamas prekes tikrumo.

Policija primena, jei pasiūlymas apie parduodamą prekę skamba itin patraukliai, prekės kaina daug mažesnė, nei rinkoje, greičiausiai tai sukčių skelbimas. Verta įsidėmėti, kad visada galima pranešti apie bet kokį įtariamą sukčiavimą, net jei patys netapote sukčių auka ir taip apsaugant kitus nuo sukčių kėslų.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą