Policija pasidalijo Dragūno sulaikymo įrašu: atlikėjas plūdosi necenzūriniais žodžiais ir pasipriešino pareigūnams

Prieš 1 metus 195

Lietuvos policija savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino beveik prieš dvejus metus užfiksuotu vaizdo įrašu, kuriame įamžintas pareigūnų konfliktas su garsiu atlikėju Egidijumi Dragūnu. Pastarasis vartojo necenzūrinę leksiką, atsisakė vykdyti pareigūnų nurodymus ir galiausiai šiems fiziškai pasipriešino sulaikomas. Dėl kilusio incidento situacija persikėlė į teismo salę.

E. Dragūnas lietingą dieną sostinės pareigūnų buvo sustabdytas netoli Žvėryno, pastebėjus, kad jis galimai naudojosi telefonu prie prabangaus „Bentley“ automobilio vairo. Patrulių Livijaus Saukevičiaus ir Vitalijaus Vaitkevičiaus sustabdytas grupės „SEL“ lyderis padarytą pažeidimą neigė.

Galiausiai, paprašytas pateikti dokumentus, jis pradėjo pareigūnus koneveikti, naudoti necenzūrinę leksiką. Reaguodami į tai ir norėdami E. Dragūną sulaikyti, patruliai panaudojo jėgą bei dujas. Savo ruožtu E. Dragūnas ėmė priešintis, vienam iš pareigūnų spyrė į ranką. Galiausiai atlikėjas buvo surakintas ir nuvestas į tarnybinį policijos automobilį.

LRT.lt primena, kad dėl kilusio incidento visa istorija persikėlė į teismo salę. E. Dragūnas kaltinamas pasipriešinęs policijos pareigūnams, sukėlęs nesunkų sveikatos sutrikdymą. Ieškinį atlikėjui pateikė ne tik jį sulaikę patruliai, bet ir Policijos departamentas.

Teisminiam procesui tęsiantis, policija E. Dragūno sulaikymo vaizdo įrašu pasidalijo internete.

„Ką pasirinktumėte Jūs? Sutikti su padarytu pažeidimu ir susimokėti baudą, ar neigti kaltę, nevykdyti pareigūnų reikalavimų ir sukelti konfliktą, pasibaigusį sulaikymu. Šis viešo asmens konfliktas su pareigūnais nutiko daugiau nei prieš pusantrų metų ir šiuo metu narpliojamas teisme. Versijų girdėjome daug ir įvairių, matėme kitos pusės viešinamus vaizdus, o jums siūlome pamatyti tikrą ir neiškarpytą vaizdą“, – rašė Lietuvos policija.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą