Po žiemiškos nakties pasipylė avarijos: dėl incidento prie Rumšiškių apsunkintas eismas pagrindiniame šalies kelyje sostinės link

Prieš 1 metus 66

Kauno rajone, Babtų seniūnijoje, dėl ketvirtadienio rytą nuo kelio nuvažiavusio sunkvežimio sutriko eismas. Dar viena avarija fiksuota automagistralėje Kaunas–Vilnius, čia eismas taip pat apsunkintas.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, 7.17 val. gautas pranešimas, kad Babtų seniūnijoje, Juodonių kaime, A1 kelyje, kryptimi link Kauno, sunkvežimis „Opel“ nuvažiavo nuo kelio.

Pirminiais duomenimis, sužeistų nėra. Dėl techninio įvykio šioje kelio atkarpoje buvo sustojęs eismas.

Kaip 9.30 val. BNS sakė policijos atstovė Reda Zarauskienė, šioje vietoje eismas atkurtas, eismo juostos atlaisvintos. Žmonės įvykio metu nenukentėjo.

Vairuotojai taip pat praneša ir apie dar vieną incidentą pagrindiniame šalies kelyje Kaunas–Vilnius. Čia į eismo įvykį pateko sunkvežimis „Scania“, gabenęs kitus automobilius.

„Kas važiuojat link Vilniaus, tai ties Rumšiškėmis stovi eismas. Fūra kelią užtvėrus“, – pranešė vairuotojas.

Anot vairuotojų, šioje vietoje jau darbuojasi policijos pareigūnai, tačiau eismas apsunkintas. Pravažiuoti gali tik lengvieji automobiliai, tuo metu sunkiasvoriam transportui tenka laukti, kol bus patrauktas automobilvežis.

Liudininkų teigimu, avarija čia jau buvo fiksuota dar apie 7 val. ryto. Panašu, jog incidento metu atsikabino prie sunkvežimio prikabinta priekaba su keliais automobiliais. Ją taip pat mėginama patraukti ir atlaisvinti eismą.

Tuo metu vairuotojai Vilniuje irgi praneša apie sudėtingas eismo sąlygas. Čia daugelis gatvių nuklotos sniego sluoksniu, vietomis susiformavęs plikledis. JUDU eismo stebėjimo sistemos duomenimis, 9 val. mieste buvo fiksuojamos 6 automobilių spūstys.

Sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ dar trečiadienio vakarą perspėjo apie vairuotojų laukiančius žiemos iššūkius.

„Atkreipkite dėmesį – apie 19 val. oro temperatūra perėjo į teigiamą, o apie 23 val. vėl kris į neigiamą – tai reiškia, kad drėgnus paviršius gali aptraukti plikledis. Kaip visada, didžiausia plikledžio susidarymo tikimybė yra ant tiltų ir viadukų, taip pat miškingose, arčiau vandens telkinių esančiose vietose“, – rašė „Grinda“, kuri atsakinga už geras eismo sąlygas mieste.

Eismo sąlygos sudėtingos

Šalies keliuose ketvirtadienį ryte yra slidžių ruožų, dieną eismo sąlygas sunkins plikledis, įspėja Automobilių kelių direkcija. 6 val. duomenimis, didžiojoje šalies dalyje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio eismo sąlygos sudėtingos.

Pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos provėžotos, padengtos šlapio ar pažliugusio sniego sluoksniu. Mažesnio eismo intensyvumo krašto ir rajoninių kelių dangos provėžotos, padengtos šlapio ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 20 centimetrų.

Šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu.

Vakarų Lietuvoje šlapdriba, likusioje šalies dalyje daugiausia silpnas snygis. Oro temperatūra siekia nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Dieną eismo sąlygas sunkins plikledis. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną, daugelyje rajonų numatomi krituliai, vakariniuose rajonuose kai kur smarkūs, vyraus sniegas.

Vietomis formuosis plikledis, pustys, vakariniuose rajonuose kai kur šlapio sniego apdraba. Pūs gūsingas vakarinių krypčių vėjas. Oro temperatūra sieks nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Skaityti visą pranešimą