Po žiemiškos nakties – išbandymai Vilniaus ir laikinosios sostinės vairuotojams: nusidriekė spūstys, kelionės gerokai prailgo

Prieš 1 metus 71

Trečiadienio rytas vairuotojus pasitiko žiemiškomis oro sąlygomis ir spūstimis. Apie nusidriekusias automobilių eiles informacija dalijasi ne tik Vilniaus, bet ir laikinosios sostinės vairuotojai. Vietomis, anot jų, eismas vos juda.

Kaip ir buvo prognozuota, jau antradienio vakarą per šalį ėmė slinkti žiemiškų orų frontas. Iš dangaus pabiro snaigės, įsisiautėjo vėjas, kilo pūga.

Nors kelininkai tikino atliksiantys prevencinius barstymus, savo ruožtu vairuotojai jau naktį ėmė dalintis informacija apie sudėtingas eismo sąlygas.

„Važiavau naktį, apie 3 valandą. Teko pačiam darytis kelią, nes kelininkų nemačiau“, – mintimis dalijosi vienas vairuotojas.

Trečiadienio rytas taip pat nestokojo iššūkių. JUDU eismo stebėjimo duomenimis, apie 8.50 minučių Vilniuje buvo fiksuojama 13 eismo grūsčių. Didžiausios automobilių eilės, kaip įprasta, formuojasi Geležinio Vilko, Ukmergės, Kareivių, Ozo, Olandų gatvėse, taip pat Savanorių, Konstitucijos, Laisvės, Pilaitės prospektuose.

„Kas skuba iš Pilaitės, per Narbuto gatvę geriau nevažiuokit. Nuo Pilaitės iki Žvėryno – 1 valanda kelio, avarijos“, – perspėjo sostinės vairuotoja.

Savo ruožtu kauniečiai taip pat įspėja apie žiemiškas eismo sąlygas laikinojoje sostinėje. Anot eismo dalyvių, spūstys nusidriekė magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai.

„Lampėdžių tiltas link „Megos“. Ilgam…“ – pesimistiškai rašė vairuotojas, pasidalijęs nuotrauka su ilga automobilių eile priekyje.

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad ryte dėl buvusio ar besitęsiančio snygio, pustymo ir plikledžio sudėtingos eismo sąlygos didžiojoje šalies dalyje, ypač šiaurės ir vakarų Lietuvoje. Valstybinės reikšmės kelių dangos daug kur provėžotos, padengtos prispausto, puraus ar pažliugusio sniego sluoksniu, daugelyje rajonų iki 10 cm.

Šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau dėl snygio ir pustymo kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Snygis ir pustymas šiaurės ir vakarų Lietuvoje, kitur be kritulių. Žemiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šilumos iki 2 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną protarpiais krituliai – snygis. Vėjas pietvakarių, vakarų, 9–14 m/s, gūsiai 15–20 m/s, rytą pajūryje iki 25 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Skaityti visą pranešimą