Po tragiškos avarijos Liuksemburgo valdžia spaudžiama sumažinti greitį mieste iki 30 km/val.

Prieš 1 metus 74

Po to, kai praėjusią savaitę įvyko mirtinas susidūrimas, per kurį žuvo trys žmonės, Liuksemburgo vyriausybė vėl patiria spaudimą sumažinti dabartinį 50 km/val. greičio apribojimą mieste iki 30 km/val. ir taip susilyginti su kaimyninėmis šalimis, rašo „Euractive“.

Praėjusią savaitę Liuksemburgo mieste po mirtinos automobilių avarijos žuvo trys žmonės. Ši tragedija atnaujino spaudimą Liuksemburgo vyriausybei įvesti griežtesnius greičio apribojimus.

„Vos kirtus sieną su Prancūzija ir važiuojant per jos savivaldybes, visada važiuojama 30 km/val. greičiu. Daugelyje Vokietijos savivaldybių tai taip pat jau yra padaryta“, – sakė Liuksemburgo universiteto architektas ir miestų planuotojas Florianas Hertweckas.

Šiuo metu Liuksemburge galiojantis 50 km/val. greičio apribojimas mieste iš esmės prilygsta neegzistuojančiam greičio apribojimui Vokietijos greitkeliuose, paaiškino F. Hertweckas.

Eismo nevyriausybinė organizacija „Sécurité routière“ taip pat nori, kad Liuksemburgo miestuose leistinas greitis būtų sumažintas iki 30 km/val.

Nors dėl greičiau važiuojančių automobilių padidėja oro tarša ir avarijų rizika, miesto planuotojas nėra įsitikinęs, kad greičio ribą reikėtų mažinti. O dėl tragiškos avarijos Liuksemburgo valdžia sulaukia vis daugiau kritikos.

Visgi vieno iš Liuksemburgo miestų seniūnas Serge‘as Wilmesas teigė, kad opozicija naudojasi tragišku susidūrimu siekdama politinės naudos. Nors po to šis „Twitter“ įrašas buvo ištrintas, klausimas dėl atsakomybės ir dėl to, koks galėtų būti tinkamas atsakas į incidentą, vis dar išlieka.

Lyginant su kitomis ES šalimis, mirčių skaičius Liuksemburge yra gana mažas. Liuksemburgas yra antroje reitingo pusėje, nepaisant to, kad jame automobilių tankis yra didžiausias ES – 1 000 gyventojų tenka 696 automobiliai.

Skaityti visą pranešimą