Po svarbaus EP sprendimo dėl terorizmą remiančios Rusijos – milžiniška kibernetinė ataka

Prieš 1 metus 65

Europos Parlamentui (EP) trečiadienį priėmus rezoliuciją, kuria Rusija vadinama terorizmą remiančia valstybe, surengta didelė kibernetinė ataka. EP puslapis visą popietę nepasiekiamas, atsakomybę prisiėmė prorusiška programišių grupė „Killnet“.

Kad EP internetinis puslapis patiria ataką, patvirtino parlamento pirmininkė Roberta Metsola.

„EP patiria sofistikuotą kibernetinę ataką. Atsakomybę prisiėmė prokremliška grupė. Mūsų specialistai dirba atremdami ataką ir apsaugodami mūsų sistemas. Tai įvyko po to, kai paskelbėme Rusiją terorizmą remiančia valstybe. Mano atsakas: Slava Ukraini“, – tviteryje rašo R. Metsola.

The @Europarl_EN is under a sophisticated cyberattack. A pro-Kremlin group has claimed responsibility.

Our IT experts are pushing back against it & protecting our systems.

This, after we proclaimed Russia as a State-sponsor of terrorism.

My response: #SlavaUkraini

— Roberta Metsola (@EP_President) November 23, 2022

„EP puslapio prieinamumas sutrikdytas dėl didelio išorės srauto. Jis susijęs su DDOS ataka. EP komanda dirba, kad išspręstų šią problemą kaip įmanoma greitai“, – tviteryje teigia EP atstovas Jaume Duch Guillotas.

Parlamento puslapis tapo nepasiekiamas europarlamentarams balsuojant dėl rezoliucijos, kuria Rusija paskelbta terorizmą remiančia valstybe. Kol kas neaišku, ar kibernetinė ataka tiesiogiai su tuo susijusi.

Atsakomybę dėl šios kibernetinės atakos prisiėmė prorusiškais laikomi programišiai „Killnet“, žinia apie surengtą ataką pasidaliję savo „Telegram“ paskyroje.

#KILLNET, the Pro-Russia 🇷🇺 #hacking group, claims to have launched a #DDoS attack against the European Parliament's (@Europarl_EN) official website. The website is currently unreachable from the 🇺🇸... pic.twitter.com/I8g4Fu0pgi

— BetterCyber (@_bettercyber_) November 23, 2022

Trečiadienį patvirtintos rezoliucijos tekste – kuriam pritarė 494 EP nariai, 58 nepritarė, o 44 susilaikė – pažymima, kad tyčiniai Rusijos pajėgų išpuoliai ir žiaurumai prieš Ukrainos gyventojus, civilinės infrastruktūros naikinimas ir kiti šiurkštūs tarptautinės ir humanitarinės teisės pažeidimai prilygsta terorizmui ir karo nusikaltimams.

EP taip pat ragina Bendriją labiau izoliuoti Rusiją tarptautiniuose santykiuose, silpninti diplomatinius santykius su Rusija, nedelsiant priimti 9-ąjį ES sankcijų Rusijai paketą bei kurti specialųjį tribunolą Rusijos nusikaltimams tirti.

Skaityti visą pranešimą