Po skaudžios avarijos atsitiesęs Čirba „Drift Masters“ etape Švedijoje užėmė aštuntąją vietą

Prieš 1 metus 76

Lietuvos šonaslydžio čempionas Benediktas Čirba antrajame „Drift Masters“ Europos čempionato etape patyrė skaudžią avariją, tačiau savo bolidą su komanda sugebėjo atstatyti vos per septynias dienas. Po tokios avarijos į čempionatą sugrįžusį lietuvį organizatoriai pasitiko itin džiaugsmingai, o ir rezultatas, net ir be testų –  puikus. Lietuvis iš Švedijos sugrįžta 8-as, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Atsitiesė vos per 7 dienas

Šis „Drift Masters“ sezonas ko gero vienas nuožmiausių viso čempionato istorijoje. Tokios didžiulės konkurencijos žiūrovai jau seniai nematė, o įpusėjus čempionatui jau pasidarė aišku, kad klysti gali net ir veteranai, o netikėta varžybų baigtis ištikti – ko ne kiekvieną čempionato dalyvį. Taip nutiko ir B. Čirbai etape Austrijoje, kuomet po kontakto su trasos atitvarais per 900 AG turintis bolidas dušo į šipulius. Austrijoje prikelti bolidą galimybių jau nebebuvo, tačiau net ir sugrįžus į Lietuvą paaiškėjo, kad sportininko komandos laukia ilgos ir intensyvios valandos, norint sugrįžti į Švedijoje vyksiantį trečiąjį etapą. Tam turėjo vos vieną savaitę.

Ilgos valandos garaže, mažai miego ir daug papildomos pagalbos iš partnerių ir draugų automobilį leido pastatyti ant ratų. Tiesa, komandai stipriai padėjo tai, kad dar nuo praėjusių metų turėjo atsarginį 2JZ variklį, kurį beliko įstatyti į suremontuotą kėbulą bei pritaikyti prie jo likusius agregatus. Kokią tikslią žalą patyrė šiųmetis variklis, komanda kol kas negali įvardinti.

Tiesa, nors komandai pavyko laiku suspėti į keltą, keliaujantį į Švediją, tam aukoti teko automobilio testus, tad B. Čirba atstatytą automobilį galėjo įvertinti tik prasidėjus etapo treniruotėms. Nepaisant to, po keleto mechanikų patobulinimų ir korekcijų PIT zonoje – BMW E92 Eurofighter demonstravo neblogus važiavimus.

Etape finišavo aštuntas

Švedijoje „Drift Masters“ čempionatas vyko pirmą kartą, tad didžiajai daliai dalyvių ši trasa buvo naujiena. Ilga, greita ir itin sudėtinga trasa reikalavo dalyvių preciziškumo, norint užsitikrinti pakankamai aukštą vietą kvalifikacijoje.

Kvalifikacijos lyderiais tapo airiai – Jack Shanahan (99 taškai) ir Duane McKeever (98 taškai) – parodę beveik tobulas kvalifikacines linijas. Nedaug nuo jų atsiliko ir čempionato lyderis, lenkas – Piotr Wiecek, surinkęs 95 balus. Tuo metu Lietuvos atstovui sekėsi ne taip gerai – B. Čirba antruoju bandymu kvalifikacijoje surinko 73 taškus iš teisėjų ir liko 26-as. Visgi, to užteko, kad galėtume stebėti vienintelio lietuvio etape pasirodymą ir toliau.

Kvalifikacija lėmė, kad B. Čirba TOP32 susitiko su lenku Adam Zalewski, kuris toli gražu ne pats lengviausias varžovas. Vis tik, lenkas darė klaidų, kurios lėmė B. Čirbos kelionę į TOP16. Čia lietuvis susitiko su ukrainiečiu Yaroslav Tresh. Kaip pats B. Čirba vėliau sakė, su ukrainiečiu turėjo patį geriausią savo važiavimą per visą savaitgalį. Ir iš tiesų – abu sportininkai buvo lygiaverčiai, tačiau mūsų atstovo pasirodymas lead pozicijoje buvo tikslesnis, tad B. Čirba pelnė dar vieną etapo pergalę.

TOP8 formate B. Čirba susitiko su airiu Duane McKeever. Airis sekdamas lietuvį tikslesnis ir tai nulemia, kad šį kart tenka pripažinti varžovo pergalę. Lietuvis etape lieka – aštuntas, tačiau džiaugiasi savo rezultatu, kurį pavyko pademonstruoti be testų po avarijos ir ne pačių sėkmingiausių pirmųjų etapų. Tuo metu trasoje kovos ir toliau tęsiasi, o etapo lyderių trejetuke kiti veidai. Etapą laimi airis – Jack Shanahan, antrasis, airis – Duane McKeever, o trečias, norvegas – Tor Arne Kvia.

Įpusėjus čempionatui ir susumavus bendrus rezultatas B. Čirba pakilo per 2 pozicijas aukštyn ir dabar yra 10-as (107 taškai). Lentelės lyderiais išlieka Piotr Wiecek (245 taškai) ir broliai Jack Shanahan (232 taškai) ir Conor Shanahan (212 taškų).

Ketvirtasis „Drift Masters“ etapas įvyks liepos 29-30 dienomis, kaimyninėje Bikernieku trasoje, Rygoje.

„Drift Masters“ Europos čempionato – 3-čias etapas.

Kvalifikacija:

1 vieta – Jack Shanahan – 99 taškai (Airija)

2 vieta – Duane McKeever – 98 taškai (Airija)

3 vieta – Piotr Wiecek – 95 taškai (Lenkija)

...

26 vieta – Benediktas Čirba – 73 taškai (Lietuva)

Galutiniai 3 etapo etapo rezultatai:

1 vieta – Jack Shanahan (Airija)

2 vieta – Duane McKeever (Airija)

3 vieta – Tor Arne Kvia (Norvegija)

...

8 vieta – Benediktas Čirba (Lietuva)

Bendra „Drift Masters“ 2022 m. čempionato įskaita:

1 vieta – Piotr Wiecek – 245 taškai (Lenkija)

2 vieta – Jack Shanahan – 232 taškai (Airija)

3 vieta – Conor Shanahan – 212 taškų (Airija)

...

10 vieta – Benediktas Čirba – 107 taškai (Lietuva)

30 vieta – Andrius Vasiliauskas – 37 taškai (Lietuva)

Skaityti visą pranešimą