Po šilumos trasos gedimo Vilniuje atnaujintas karšto vandens tiekimas

Prieš 1 metus 64

Didžiausias šilumos ir karšto vandens tiekėjas Lietuvoje AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) jau atnaujino karšto vandens tiekimą visame mieste. Karšto vandens tiekimas sutriko dėl gedimo šilumos trasoje, kuria keliaujantis termofikacinis vanduo pašildo vandentiekio vandenį gyventojų daugiabučiuose.  

Balandžio 22 d., valanda po vidurnakčio, Ateities gatvėje trūko šilumos trasos dalis, todėl karšto vandens tiekimas sutriko visame mieste. Operatyviai reagavusi bendrovė vos per valandą paslaugos tiekimą atnaujino didžiajai daliai klientų, mažesnei daliai gyventojų karšto vandens teko palaukti kiek ilgiau. Šiuo metu, arčiausiai defekto vietos gyvenantiems klientams, gali būti fiksuojami pavieniai sutrikimai, kurie bus pašalinti iki šios dienos pabaigos. 

„Suprantame, kad karštas vanduo yra svarbi komfortiško gyvenimo dalis, todėl atsiprašome dėl susidariusios situacijos ir dėkojame klientams už kantrybę. Mūsų komanda daugiau nei 12 valandų dirbo maksimaliais pajėgumais per naktį ir darė viską, kad karštas vanduo kuo greičiau grįžtų į vilniečių namus. Trūkęs vamzdis eksploatuojamas nuo 1985 metų, o tokio masto gedimą turėjome prieš 11 metų, sostinės Lukiškių aikštėje. Ne veltui savo strategijoje esame nusimatę į tinklo atnaujinimą iki 2025 m. investuoti apie 30 mln. eurų“, – sako VŠT vadovas Gerimantas Bakanas.   

Bendrovė valdo 758 km ilgio šilumos trasų tinklą, išsiraizgiusį po visą nematomą Vilnių. Požeminiais vamzdynais, kurių vidutinis amžius siekia daugiau nei 30 metų, į klientų namus keliauja šiluma ir karštas vanduo. Siekiant išvengti tokių incidentų šildymo sezono metu, šilumos trasos kasmet yra kruopščiai patikrinamos ir paruošiamos naujam šildymo sezonui.   

Hidrauliniai bandymai – tai efektyvus būdas prieš šildymo sezoną patikrinti vamzdynų stiprumą, surasti defektus ir juos pašalinti, atlikti kitus būtinus remonto darbus. Bandymų metu tinkle pakeliamas slėgis ir ieškoma įtrūkimų, kitokio pobūdžio defektų, kurie per trumpiausią įmanomą laiką yra pašalinami. Anot bendrovės, priklausomai nuo sudėtingumo, defektui pašalinti gali prireikti iki 5 parų.   

„Hidraulinių bandymų metu taip pat privalome laikinai nutraukti karšto vandens tiekimą, tačiau klientus apie tai informuojame iš anksto SMS žinutėmis. Jau kitą savaitę, t. y. balandžio 24 d., startuoja pirmieji iš anksto suplanuoti hidrauliniai bandymai. Tokius darbus atliksime zonomis iki pat rudens, todėl klientų prašome nepamiršti savitarnos svetainėje atnaujinti savo kontaktų, kuriais juos pasieks aktuali informacija ir kviečiame mūsų internetinėje svetainėje www.chc.lt pasitikrinti, kada jų namuose laikinai nebus karšto“, – sako VŠT Klientų komandos vadovas Laurynas Jakubauskas.  

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą