Po rekordinio pirmojo pusmečio „Lamborghini“ ruošiasi šaltai žiemai

Prieš 1 metus 82

Turtingi sportinių automobilių entuziastai lėmė, kad italų superautomobilių prekės ženklą „Lamborghini“ pasiektų rekordinį pirmojo pusmečio pristatymų skaičių ir pelningumą. Visgi gamintojo vyr. vykdomasis direktorius Stephanas Winkelmannas sakė, kad ruošiamasi sunkiai žiemai, jei Europoje paaštrės energetikos krizė, rašo „Reuters“.

„Lamborghini“ tikisi, kad žiemą bus galima dirbti su gamtinėmis dujomis, jei Rusija įvykdys grasinimus nutraukti dujų tiekimą Vakarų Europai. Kadenciją baigianti Italijos vyriausybė pirmenybę teikė dujų tiekimo pramonei palaikymui, sakė S. Winkelmannas. „Vyriausybė nepranešė, kad tai pasikeis“, – sakė jis per vaizdo konferenciją žurnalistams.

Vokietijos „Volkswagen AG“ padalinys „Lamborghini“, kaip ir kiti prekių ženklai, skirti turtingiausiems pasaulio vartotojams, susiduria su didėjančios paklausos ir didelių sukrėtimų pasaulio ekonomikoje problema.

Pirmąjį šių metų pusmetį sparčiai auganti paklausa lėmė, jog „Lamborghini" pristatė 5 090 savo sportinių automobilių ir visureigių „Urus“, t. y. 4,9 proc. daugiau nei prieš metus. Tuo metu bendrovės pajamos išaugo 31 proc. iki 1,3 mlrd. eurų, o pelnas šoktelėjo beveik 70 proc. iki 425 mln. eurų.

Šiuo metu „Lamborghini“ tapo labiau aukštos kokybės bei prabangių visureigių nei sportinių automobilių prekės ženklu. Tą įrodo faktas, kad visureigis „Urus“ dabar sudaro 61 proc. visų gamintojo pardavimų, sakoma bendrovės pranešime.

Visgi dabar „Lamborghini“ savo produktų linijoje išgyvena pereinamąjį laikotarpį.

Bendrovė yra sakiusi, kad 2028 m. pristatys visiškai elektrinį modelį, kurį S. Winkelmannas pavadino „neekstremaliu“ GT su keturiomis sėdimomis vietomis ir kuris bus sukurtas taip, kad juo būtų galima „važiuoti atlaidžiau“ nei kitais šios markės superautomobiliais.

S. Winkelmanno teigimu, didžiausias iššūkis – sukurti tokį elektrinį „Lamborghini“, kuris galėtų ne tik įsibėgėti tiesiojoje, bet ir įveikti posūkius taip, kaip to tikisi klientai.

„Manau, kad tai galime pasiekti su ateinančia baterijų karta“, – sakė jis.

Artimiausiu metu „Lamborghini“ pristatys sportinio automobilio „Aventador“ įpėdinį ir atnaujins visureigių „Urus“ liniją. Paskutinis „Aventador“ sportinis automobilis buvo pagamintas liepos 27 d., sakė S. Winkelmannas. O jau kitų metų pradžioje „Lamborghini“ pristatys įpėdinį kitu pavadinimu.

Skaityti visą pranešimą