Po PC „Europa“ staigmenos vairuotojams ir kilusio ažiotažo – vėl keičiama tvarka: padengs savo klientų automobilių stovėjimo kaštus

Prieš 1 metus 60

Nuo Naujų metų atvykusieji automobiliu į šalia Vilniaus miesto savivaldybės įsikūrusį prekybos centrą „Europa“ gali likti nemaloniai nustebę. Jei anksčiau stovėjimas čia buvo pirmąsias 2 valandas nemokamas, tai dabar jis apmokestintas nuo pat pirmos valandos. Tiesa, apsipirkę prekybos centre bent už 20 eurų ir specialiam darbuotojui pateikę to įrodymą, iš stovėjimo aikštelės klientai gali išvažiuoti nemokamai. Maža to, kilus ažiotažui dėl įgyvendintų pokyčių, prekybos centras paskelbė apie dar vieną išimtį.

Pasikeitus savininkui – naujos taisyklės

Šalia prekybos centro „Europa“ esanti automobilių stovėjimo aikštelė daugeliui vilniečių ir miesto svečių puikiai žinoma. Čia savo transporto priemones nevengdavo palikti ne tik prekybos centro lankytojai, bet ir turintys kitų reikalų centrinėje miesto dalyje. O palikti savo automobilius būdavo verta, kadangi stovėjimas 2 valandas būdavo nemokamas.

Tačiau nuo šių metų pradžios situacija pasikeitė. Po aikštelės pardavimo sandorio, kuris buvo baigtas praėjusių metų pabaigoje, šiuo metu vienintelis stovėjimo aikštelės, esančios Konstitucijos prospekte, savininkas yra UAB „Prime Location Property Fund“, t. y. NT vystytojo „Hanner“ antrinė įmonė.

Naujojo aikštelės savininko sprendimu, nuo 2023 m. sausio 1 d. parkavimas aikštelėje apmokestintas nuo pirmos valandos tokiu pat tarifu kaip ir aplinkinėse gatvėse – 1,5 Eur/val.. Tuo metu PC „Europa“ klientams, kurie įsigyja prekių bent už 20 eurų arba kurie atvyksta į sporto klubą turėdami metinę narystę, užtikrintas nemokamas 4 val. stovėjimas per parą.

Šiuo atveju klientai, norintys pasinaudoti tokia teise, prekybos centro pirmame aukšte įrengtame informaciniame punkte atsakingajam asmeniui turi pateikti prekių ir (ar) paslaugų už ne mažesnę kaip 20 eurų sumą įsigijimą patvirtinantį čekį (-ius).

Tik įsitikinęs, kad „kompensacija“ klientui priklauso, specialus darbuotojas užfiksuos stovėjimo aikštelės operatoriaus sistemoje transporto priemonės duomenis ir suteiks nemokamą teisę išvažiuoti.

Laikinai padarė išimtį

Kaip LRT.lt kalbėjo prekybos centro „Europa“ valdytoja Greta Beinorytė, minėta aikštelė buvo veikiausiai paskutinis taškas visame Konstitucijos prospekte, kuriame buvo galima 2 valandas statyti automobilius nemokamai, ja naudojosi ne tik prekybos centro lankytojai, taip pat verslo centro „Europa“ klientai, bet ir aplinkinių verslo centrų, valstybės ir savivaldybės institucijų darbuotojai ir svečiai.

„Pastarieji užimdavo apie 90 proc. prekybos centrui skirto aikštelės ploto, todėl aikštelė būdavo nuolat perpildyta, neretai pasitaikydavo, kad net ir pas mus apsipirkti atvažiuojantys klientai joje nerasdavo vietų pasistatyti automobilių. Tą rodė ir daugkartiniai tyrimai, kurie buvo atlikti praėjusiai metais ir anksčiau. Parkavimo aikštelė nebeatitiko savo pagrindinės paskirties – verslo centro ir prekybos centro klientų poreikių. Prekybos centras sulaukdavo skundų dėl perpildytos aikštelės“, – teigė ji.

Todėl tikimasi, kad pakeistos taisyklės situaciją pagerins. Visgi kilus ažiotažui dėl naujos tvarkos, prekybos centro valdytojai paskelbė apie taisyklių išimtį.

„Operatyviai reaguodami į centrinio verslo rajono bendruomenės pageidavimus, nuo sausio 12 d. apsipirkus už bet kokią sumą iki 20 eurų, užtikrinsime nemokamą 2 valandų parkavimą per parą.

Kaip jau buvome skelbę anksčiau, tai trumpalaikis sprendimas. Šiuo metu yra diegiama ilgalaikė sistema, kuri leis klientus aptarnauti ir nemokamą parkingo leidimą suteikti apsipirkimo vietoje, t. y. dar patogiau ir greičiau. Išsamesnė informacija bus paskelbta artimiausiu metu“, – žadėjo G. Beinorytė.

LRT.lt kreipėsi komentaro į „Hanner“. Gavus komentarą bus papildyta.

Skaityti visą pranešimą