Po nesėkmės Panevėžyje – įtūžęs M.Kiltinavičius: teisėjai atėmė iš mūsų pergalę

Prieš 1 metus 91

M.Kiltinavičius teigė, jog prieš D.Domarką lemiamos atakos metu turėjo būti užfiksuota pražanga (LKL nuotr.)

Prienų „Labas GAS“ ekipa sugebėjo titaniškomis pastangomis panaikinti 18 taškų deficitą prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir likus 8 sekundėms turėjo šansą išlyginti rezultatą. Dominykas Domarkas pelnė dvitaškį, tačiau jis nebuvo įskaitytas. Teisėjai užfiksavo pastarojo pražangą puolime. Tiek D.Domarkas, tiek Marius Kiltinavičius užsidirbo po techninę pražangą ir panevėžiečiai išsigelbėjo (81:75).

Po mačo M.Kiltinavičius buvo labai piktas ant rungtynių arbitrų ir teigė, jog turėjo būti užfiksuota pražanga ne D.Domarkui, o prieš jį besigynusiam M.Rubštavičiui. 

„Visų pirma, norėčiau pakalbėti apie tai, kokia mes šiandien buvome komanda, kaip mes reagavome, kai buvo minus 18, kaip mes kovėmės, kaip mes vienas kitą palaikėme, kaip mes fantastiškai grįžome į rungtynes. Labai gerai gynėmės ispaniško pikenrolo situacijose. Aš esu labai patenkintas vyrais. Aš jaučiuosi nugalėjęs. Ką tik peržiūrėjau vaizdo įrašą, teisėjai atėmė iš mūsų pergalę. Ten buvo akivaizdi pražanga gynyboje Rubštavičiui.

Buvo pažeisti trys dalykai: kontaktas buvo ne priekiu, o šoninis, taip pat buvo įžengta į nusileidžiančio žaidėjo zoną, jis palindo po juo. Cilindro taisyklė. Taip? Jis nespėjo užsiimti vietos puslankyje. Būtų užtekę vieną iš tų trijų dalykų pamatyti ir pergalė mūsų.

Labai gerbiu trenerį Nenadą Čanaką, bet mano kalba nereiškia nepagarbos jam. Aš jums garantuoju šimtu procentų, kad jeigu „7bet-Lietkabelis“ būtų šioje situacijoje, būtų švilpiama pražanga. Jei ji būtų sušvilpta, Dominykas Domarkas būtų įmetęs baudą“, – teigė M.Kiltinavičius.

Šiuo metu „Labas GAS“ su 4 pergalėmis ir 25 pralaimėjimais rikiuojasi paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje ir dviem pergalėmis atsilieka nuo „Gargždų“ (4/25). Likus 4 turams iki reguliariojo sezono pabaigos, M.Kiltinavičius tiki, jog prieniškiams pavyks pakilti iš dugno.

„Ar mes negalime dabar iškovoti trijų pergalių? Realiai mes šiandien nugalėjome „7bet-Lietkabelį“ išvykoje? Ar mes negalime nugalėti „Neptūno“ namuose, „Šiaulių“ išvykoje? Mes tikrai galime iškovoti tris pergales, jeigu mes žaisime taip, kaip šiandien, ir teisėjai neatims iš mūsų taško vėl“, – užbaigė M.Kiltinavičius bei pats paliko spaudos konferenciją.

Tuo metu Nenadas Čanakas negailėjo kritikos savo auklėtiniams.

„Esu labai nusivylęs. Tai didžiulė gėda mums ir man, kaip treneriui. Nepaliečiau jų širdžių, nepaaiškinau, kokios svarbios šios rungtynės. Nepriminiau, kaip mes pralaimėjome tai pačiai komandai sausio pabaigoje. Prisiimu visą kaltę, nes arba aš jiems normaliai neišaiškinau visko, arba jie manęs neklausė. Trenerio klaida. Kaip pradėjome rungtynes, atrodėme kaip mokyklinukai. Kai turėjome plius 18, pradėjome žaisti savanaudiškai“, – sakė N.Čanakas.

„Ilgoji pertrauka“: „Ryto“ sudėties dėlionė – sunkiai išsaugomi Normantas ir Radzevičius, dideli pasikeitimai, Masiulio likimas, dominantys ir komandai tinkantys lietuviai

Skaityti visą pranešimą