Po kelių atidėjimų finišą Valujavičius turėtų pasiekti antradienio vakarą

Prieš 1 metus 70

Daugybės iššūkių lydėtą finišą per Atlanto vandenyną irkline valtimi irkluojantis Aurimas Valujavičius turėtų pasiekti antradienio vakarą. 

Pagal naujausią informaciją, A. Valujavičius Floridos krantus po kelių atidėjimų pagaliau pasieks antradienį, ankstyvą vakarą Lietuvos laiku. Tikimasi, kad kelionę jis baigs maždaug tarp 18 ir 19 valandos – apie vidurdienį arba kiek anksčiau JAV Rytų pakrantės laiku.

Irkluotojas buvo priverstas praleisti dar vieną naktį vandenyne, šįkart jau vos kelios irklavimo valandos nuo Floridos krantų, nes nepavyko rasti uosto, kuris būtų greitai sutikęs priimti ne tik irkluotojo valtį, bet ir jį pasitikti norinčių lietuvių būrį – tam reikia gauti leidimą.

Į uostą, į kurį atvykimas anksčiau planuotas ir leidimas buvo gautas, atplaukti nepavyko dėl smarkios, nepalankios vandenyno srovės, nešusios A. Valujavičiaus valtį tolyn į šiaurę.

Castle Harbor Boats – nedidelis uostas, į kurį atplauks Atlanto vandenyną perplaukęs vaikinas, yra tik šiek tiek šiauriau to, į kurį atplaukti planuota prieš kelias dienas. Taip pat ir šis naujasis uostas yra šiek tiek piečiau Majamio miesto.

Skaityti visą pranešimą