Po išgertuvių grįžimui į namus vyras „pasiskolino“ draugo automobilį – mainais paliko savo dviratį

Prieš 1 metus 68

Alytaus apskr. VPK pareigūnai narplioja vagystėmis pasibaigusių išgertuvių aplinkybes. Vasario 27 d. Alytuje, Daugų g., nemenkai apgirtęs 60-ies metų namo šeimininkas užmigo, tuomet jo 30-metis sugėrovas pasisavino banko korteles, sėdo prie kieme stovėjusio automobilio „Ford Mondeo“ vairo. Mainais draugui paliko savo dviratį ir pasileido į kelionę, rašoma policijos pranešime.

Kiek pamiegojęs, šešiasdešimtmetis pasigedęs banko kortelių ir kieme stovėjusio automobilio, pagalbos kreipėsi į pareigūnus. Neblaivus (1,78 prom.) vyras nurodė, kad transporto priemonės dokumentai ir užvedimo raktelis buvo viduje. Taip pat spėjo, kad automobilį galėjo „pasiskolinti“ jo draugas, su kuriuo leido vakarą.

Aiškinantis aplinkybes ir žinant asmenį, kuris galėjo išvykti dingusiu automobiliu, pareigūnai nusprendė patikrinti vyro gyvenamąją vietą Alytaus rajone. Važiuojant link nurodytos vietos, Alovės kaime, pareigūnai pastebėjo važiuojantį automobilį. Priartėję atpažino, kad tai yra jų ieškomas „Ford Mondeo“. Įjungę specialiuosius šviesos ir garso signalus pareigūnai stabdė automobilį, tačiau vairuotojas nepakluso ir važiavo toliau.

Garsiakalbio pagalba patruliai dar kartą nurodė sustoti, tačiau bėglys nereagavo ir bandė pasprukti nuo policijos. Persekiojimo metu, „Ford Mondeo“ vairuotojas bandė atsitrenkti į tarnybinį automobilį ir bet kokiu būdu išvengti sulaikymo. Kaimo keliukais ir pievomis vykęs persekiojimas baigėsi, kai pareigūnai aplenkė bėglį ir užblokavo jam kelią, šis mėgindamas nepasiduoti taranavo tarnybinį automobilį ir jį apgadino.

Priverstinai sustabdytas vairuotojas ir toliau nepakluso policijos pareigūnams, nelipo iš automobilio, neatidarė durų, todėl valstybės tarnautojams teko išdaužti automobilio langą ir taip išlaipinti asmenį.

Agresyvus vyras, vengė sulaikymo, priešinosi, keikė pareigūnus necenzūriniais žodžiais ir stengėsi juos sužeisti.

Paaiškėjo, kad bičiulio automobiliu nuo pareigūnų bėgo, policijai puikiai žinomas 30-ies metų vyras, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas. Pasitikrinti neblaivumą asmuo atsisakė, atsisakė ir medikų pagalbos, nors po susidūrimo su tarnybiniu policijos automobiliu ant veido matėsi sumušimai, kraujavo nosis.

Pasivažinėti sugėrovo automobiliu sumaniusio vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam. Taip pat teks atsakyti už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą bei garbės ir orumo įžeidimą. Įtariamasis sulaikytas ir patalpintas į ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Skaityti visą pranešimą