Po gėdingo dirbtinio intelekto pagalba atlikto „interviu“ su Schumacheriu Vokietijos žurnalas atleido redaktorę

Prieš 1 metus 50

Vokiečių žurnalo „Die Aktuelle“, surengusio dirbtinio intelekto sukurtą „interviu“ su buvusiu F-1 lenktynininku Michaelu Schumacheriu, leidėjai atleido redaktorių ir pateikė viešą atsiprašymą, rašo reuters.com.

„Šis neskoningas ir klaidinantis straipsnis niekada neturėjo pasirodyti. Jis jokiu būdu neatitinka žurnalistikos standartų, kurių mes – ir mūsų skaitytojai – tikimės iš tokio leidėjo kaip Funke“, – „Funke“ generalinę direktorę Bianca Pohlmann citavo reuters.com.

Garsiai nuskambėjusio skandalo rezultatas – „Die Aktuelle“ žurnalo vyriausiosios redaktorės Anne Hoffmann, kuri nuo 2009 m. turėjo žurnalistinę atsakomybę už laikraštį, atleidimas iš pareigų.

Editor of German magazine which published Michael Schumacher’s AI interview sacked https://t.co/sLwj2DhCrz

— The Independent (@Independent) April 23, 2023

Nepasitenkinimo lavinos viešojoje erdvėje ėmė sklisti tuomet, kai Vokietijos žurnalas „Die Aktuelle“ savo balandžio mėnesio numeriui pasirinko buvusio F-1 lenktynininko M. Schumchaerio nuotrauką ant viršelio, o užrašas skelbė „Pirmasis interviu“. Lenktynininkas buvo neva pakalbintas dirbtinio intelekto pagalba.

Besišypsančio M. Schumacherio nuotrauka papuošė žurnalo viršelį, o po užrašu apie interviu taip pat buvo parašyta, kad „jis skambėjo labai tikroviškai“.

2013 m. gruodį slidinėdamas traumą patyręs M. Schumacheris nuo to laiko nėra buvęs užfiksuotas viešumoje. Jo privatumą kruopščiai saugo žmona Corinna ir šeima.

Po nelaimės vokietis ilgai buvo komos būsenos, o 2014 m. rugsėjį buvo pervežtas į namus. Nuo to laiko buvusio lenktynininko šeima nieko konkretaus apie M. Schumacherio būklę nėra skelbusi.

Skaityti visą pranešimą