Po atakos Sevastopolyje rusai puolė bėgti iš Krymo

Prieš 1 metus 65

Briansko gubernatorius apkaltino Ukrainos pajėgas – esą į kaimą atskriejo jų raketa, nors rusų raketos dažnai pačios netaikliai paleistos krinta atgal.

Netgi Rusijos televizija kartais painiojasi, kas ir kur šaudė. Rusų propaganda, skelbdama apie neva ukrainiečių apšaudomą Donbasą, eteryje parodė daugiabutį centrinėje Ukrainoje, Umanėje, kurią prieš kelias dienas apšaudė pati Rusija.

O ir Kryme stiprėja panika okupantų gretose. Po drono atakos ir milžiniško gaisro Sevastopolio kuro bazėje šeštadienį iš pusiasalio puolė bėgti rusai. Prie tilto į žemyninę Rusiją susidarė grūstis.

„Sako, ir parą šioje spūstyje gali tekti stovėti“, – kalbėjo vienas vyras.

Rusų kariškiai net ėmė prašytis atostogų ir evakuoti šeimas, o Kyjivas patvirtina: sprogimai okupantų naftos bazėse – tai tik būsimo kontrpuolimo pradžia.

„Tai, kad priešo logistika buvo pakirsta, – vienas iš pasiruošimo aktyvioms operacijoms elementų prieš didelio masto kontrpuolimą“, – sakė Pietų Ukrainos gynybos pajėgų atstovė Natalija Humeniuk.

Ukrainai minint pasieniečių dieną, Volodymyras Zelenskis sekmadienį pagerbė šias pajėgas, kurios pirmos ir stojo ginti šalį. Įteikdamas medalius V. Zelenskis linkėjo sėkmės mūšiuose, kurie bus greitai – laukia kontrpuolimas.

„Brangūs kariai, netrukus prasidės pagrindiniai mūšiai. Turime išlaisvinti savo žemę ir žmones iš Rusijos vergijos ir atkurti visą savo valstybės sienos liniją – tiek sausumoje, tiek jūroje“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

O rusams, artėjant gegužės 9-ajai, Pergalės dienai, panašu, nebus ko švęsti. Bachmuto rytų Ukrainoje rusai nesugebėjo užimti. Šį suniokotą miestą kelis mėnesius apgulusi rusų samdinių grupuotė „Vagner“ su kaliniais, bet jų vadas Jevgenijus Prigožinas vėl pagrasino pačiai Maskvai, kad tuoj išves kovotojus iš čia, jei rusų karinė vadovybė neatsiųs amunicijos.

„Amunicijos liko ne savaitėms, o tik dienoms. Ir jei „Vagner“ amunicijos negaus, privalėsime arba organizuotai pasitraukti iš Bachmuto, kad nebėgtume lauk kaip žiurkės, arba likti čia mirti“, – teigia jis.

J. Prigožinas sako neabejojantis – dar iki gegužės 15 dienos, kai baigsis liūtys, Ukraina pradės kontrpuolimą.

„Gal gegužės 9-ąją jie leis mums atsipūsti, bet iki 15 dienos bus kontrpuolimas – šimtu procentu“, – įsitikinęs J. Prigožinas.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia:

Skaityti visą pranešimą