Plėšikai reikalavo, kad prostitutės mokėtų duoklę ir atimdavo rastus jų pinigus

Prieš 1 metus 67

Prokuratūra praneša, kad vasarą abu vyrai, siekdami pasipelnyti iš prostitučių, skelbimų portaluose ieškodavo tokias paslaugas teikiančių merginų, atvykusių iš užsienio.

Apsimetę klientais, jie įsibraudavo į moterų nuomojamus butus Vilniuje. Grasindami ir naudodami fizinį smurtą, reketininkai reikalaudavo, kad moterys kas savaitę mokėtų dalį uždirbamų pinigų. Butuose rastus prostitučių pinigus plėšikai pagrobdavo.

Nuo kaltinamųjų nukentėjo 3 moterys, jos bendrai prarado 2200 eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, jį atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Vyrų kaltę sunkina tai, kad nusikaltimus jie padarė bendrininkų grupėje. Užsienio pilietis teismo nuosprendžio laukia suimtas, jo bendrininkui skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

Griežčiausia jiems gresianti bausmė – areštas arba laisvės atėmimas iki 7 metų. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą