Pirmoji diena po vairuotojų streiko: ryte išvyko visi suplanuoti reisai, tačiau neišvengta gedimų

Prieš 1 metus 64

Šiandien išaušo diena, kai vilniečiai jau gali kiek lengviau atsikvėpti. Dar ketvirtadienį prieš pietus buvo pranešta, kad „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) ir darbuotojų profesinė sąjunga susitarė dėl kolektyvinės sutarties ir vairuotojų streiko pabaigos. Kaip LRT.lt sakė VVT atstovė Giedrė Buivydaitė, ketvirtadienio vakarą buvo išlikę nesklandumų aptarnaujant keleivius, tačiau penktadienio rytą jau išvyko visi suplanuoti reisai.

Vairuotojų streikas sostinėje tęsėsi beveik tris savaites. Nors teismas buvo įpareigojęs profesinę sąjungą jo metu užtikrinti bent pusę visų aptarnaujamų maršrutų, pasak VVT vadovybės, šis nurodymas dažnais atvejais nebuvo įgyvendintas.

Todėl autobusai ir troleibusai dar labiau vėluodavo, būdavo perpildyti, o keleiviams tekdavo ilgiau nei įprastai laukti stotelėse, nespėti į darbus ar mokslus, kai kuriais atvejais išvis atsisakyti savo kelionių arba rinktis alternatyvų transportą.

Ketvirtadienį prieš pietus Vilniaus merui Remigijui Šimašiui pranešus apie pasiektą susitarimą ir streiko pabaigą buvo žadama, kad jau popietę į gatves išvažiuos daugiau keleivius aptarnaujančio transporto. Visgi VVT pripažino, kad nepilnai pavyko tą padaryti.

„Paskelbus streiko pabaigą, 2-oji popietinė pamaina dar nespėjo pilnai sugrįžti į darbus, tad vis dar važiavo streiko tvarkaraščiai, o autobusų buvo mažiau“, – portalui penktadienį sakė VVT Komunikacijos ir rinkodaros vadovė G. Buivydaitė.

Tiesa, anot bendrovės atstovės, penktadienio rytą situacija buvo jau geresnė. „Šiandien ryte išvyko visi reisai, išvažiavo įprastas transporto priemonių skaičius, buvo keletas transporto priemonių gedimų mieste, tačiau jos greitai buvo pakeistos kitomis. Visi darbuotojai sugrįžo į darbą, dėkojame jiems už tokį operatyvumą ir sklandų darbą šiandien“, – sakė pašnekovė.

Ji detalizavo, kad penktadienio rytą dėl gedimo vėlavo 18 maršruto troleibusas. „Dėl to gavome ir keleivių atsiliepimų. Kol kas kitų keleivių nusiskundimų nėra“, – tikino G. Buivydaitė.

LRT.lt kreipėsi komentaro ir į „Susisiekimo paslaugas“. Gavus bus papildyta.

Skaityti visą pranešimą