Pirmą kart pasaulyje Neo Talk Art spektaklis „Kalbantys su savimi arba post post ideologija“ per Microsoft Teams platformą

Prieš 1 metus 129

Pirmą kartą pasaulyje Neo Talk Art spektaklis „Kalbantys su savimi arba post post ideologija“ per Microsoft Teams platformą. Spektaklio režisierius ir aktorius Tomas Lagūnavičius.

Tomas LagūnavičiusSpektaklis vyko rugsėjo 6 d. Jį buvo galima žiūrėti per Microsoft Teams arba ateiti į Post Proceso teatrą.

Apie ką buvo spektaklis? Apie žmogų, kuris papuolė į post post ideologijos įtaką.

Post post ideologija – tai yra miksas įvairių ideologinių elementų, kurie tarpusavyje nesiderina ir net prieštarauja vienas kitam. Tai yra procesas, kada individas pats save pakartotinai indoktrinuoja po pirminės visuomenės indoktrinacijos ir po jos dekonstrukcijos.

Pirmame etape mus indoktrinuoja visuomenė, mes perimame vertybes, požiūrius. Tai galima vadinti ideologine indoktrinacija.

Antrajame etape bandome dekonstruoti pirmines idelogines indoktrinacijas ir šį procesą galima vadinti post ideologija, nes žmogus turi poreikį pajausti tikslumą, aiškumą, apibrėžtumą.

Trečiame etape save pakartotinai indoktrinuoja naudodamas dekonstruotų ideologijų elementus sujungdamas į naują darinį, kurį bando pritaikyti sau pačiam, o po to ištransliuoja kitiems, todėl trečiame etape atsiranda keisti miksai, pvz., žmogaus post post ideologija  gali turėti liberalių, fašistinių, komunistinių ir kitokių ideologijų elementų, kurie tarpusavyje gali nesiderinti ir net prieštarauti vienas kitam, pvz., būti radikaliu krikščioniu ir tuo pačiu metu palaikyti queer ideologiją.

Interaktyvaus spektaklio metu žiūrovai galėjo užduoti klausimus aktoriui, išsakyti savo nuomonę ir kitaip aktyviai dalyvauti spektaklyje.

Neo TalkNeo Talk Art spektaklio „Kalbantys su savimi arba post post ideologija“ per Microsoft Teams platformą režisierius ir aktorius  tarpdisciplininio meno atstovas Tomas Lagūnavičius.

Tomas Lagūnavičius, nuo 2019 m. pradėjo kurti vizualiuosius menus ir surengė ne vieną asmeninę parodą Šiuolaikinio meno ir mokslo centre bei meno galerijose. Tarpdisciplininio meno kūrėjas Tomas Lagūnavičius yra Association for Vizual Arts (AVA), International Network for Contemporary Performing Arts (IETM), Association of Performing Arts Professionals (APAP), International Association of Visual Artists (IAVA), National Association for the Visual Arts (NAVA), Stage directors and Choreographers Society (SDC), Association for Latin American Art (ALAA), Visual Artists Association (VVA), Visual Arts Network of South Africa (VANSA) ir kitų asociacijų narys.

Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro inf.

Skaityti visą pranešimą