Pirkėjui užkliuvo iš „Maximos“ gauta žinutė, prekybos tinklas patikino – ją siuntė ne sukčiai

Prieš 11 mėnesius 92

Be lietuviškų raidžių parašyta SMS žinutė, informuojanti apie „plastikines oranžines“ korteles ir banko kortelės duomenų atnaujinimą, sukėlė abejonių LRT.lt skaitytojui Mykolui. Į portalą besikreipęs vyras teigia suprantantis, kad spausti nuorodų ar pateikti duomenų žinutėje neprašoma, tačiau tai, kaip žinutė suformuluota, sukėlė klausimų, ar ją vis dėlto siuntė ne sukčiai.

Su LRT.lt susisiekęs Mykolas pasidalino iš siuntėjo „Maxima“ gauta SMS žinute, kurioje be lietuviškų raidžių pateikiamas tekstas: „Mielas kliente, norime informuoti, kad 05 24 vyks automatinis „Ačiū“ kortelės keitimas jūsų programėlėje. Gali reikėti iš naujo pridėti banko kortelę, jei tai esate padarę dabar. Plastikinės oranžinės „Ačiū“ kortelės nebeveiks. Atsiprašome už nepatogumus.“

Mykolas suabejojo, ar žinutę iš tiesų siunčia prekybos tinklas „Maxima“. Anot skaitytojo, pirmiausia klausimų kilo dėl to, kad žinutė parašyta be lietuviškų raidžių, o joje kalbama apie banko kortelės duomenų pateikimą.

Taip skaitytojui pasirodė keistos ir kai kurios formuluotės: „Plastikinės oranžinės kortelės? Ar neturėtų būti rašoma, kad tai yra fizinės kortelės, kurios ne nebeveiks, o nustos galioti? Paprastai formuluotės būna tokios.“

Mykolas taip pat teigė prisimenantis, kad informaciją apie lojalumo programos pokyčius prekybos tinklas platino jau anksčiau ir kad šis procesas jau turėtų būti baigtas. Vis dėlto vyras neslėpė nesantis įsitikinęs, ar žinutę siuntė sukčiai, nes joje neprašoma nei spausti nuorodų, nei trečiosioms šalims pateikti asmens duomenų – nurodoma tik atnaujinti kortelės duomenis, jeigu tai buvo padaryta iki šiol.

„Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė LRT.lt patvirtino, kad šią žinutę klientams išties išplatino pats prekybos tinklas.

„Dėkojame klientui, kad teiraujasi. Gegužės 24 d. išties vykdysime pakeitimus, kurie palies nedidelę dalį – apie dešimtadalį „Ačiū“ kortelių turėtojų. „Maxima” programėlėje esančių skaitmeninių „Ačiū“ kortelių kodus, kurie sutampa su senųjų fizinių oranžinių kortelių kodais, sistemoje pakeisime naujais“, – paaiškina I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Anot jos, dalis klientų fizinių kortelių nepasikeitė, nes jos kodą buvo priskyrę programėlėje esančiai skaitmeninei kortelei, kuria ir naudojosi. Šių klientų pirmajame pokyčių etape keisti fizinių kortelių nebuvo prašoma.

„Visgi pastebime, kad dalis klientų vis dar bando pasinaudoti senomis oranžinėmis kortelėmis, kurių kodai sutampa su skaitmeninės kortelės. Todėl, siekdami užtikrinti klientams patogų apsipirkimą bei išvengti galimų nesklandumų, susisiekėme su klientais ir kviečiame juos savo senąsias oranžines korteles taip pat pasikeisti į mėlynąsias bekontaktes korteles“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Jos aiškinimu, jeigu klientas naudojasi tik skaitmenine kortele, turinčia senosios oranžinės kortelės kodą, jo pakeitimas sistemoje įvyks automatiškai – patiems klientams nieko daryti nereikės.

Skaityti visą pranešimą