„Pink Run“ bėgimo dalyvė: tai diena, kai su visa šeima švenčiame gyvenimą

Prieš 1 metus 63

Dalia Barauskienė – viena tų, kurios puikiai prisimena patį pirmąjį krūties vėžiu sergančioms moterims palaikyti skirtą „Pink Run“ bėgimą, vykusį dar 2014 metais: „Labai sąžiningai su drauge išbėgome visą trasą, nesutrukdė nei tai, kad jau buvau įkopusi į septintą dešimtį ir nesportuojanti. Taip, atbėgome, o gal net atklibinkščiavome, pačios paskutinės – bet iki dabar prisimenu tą nenusakomą džiaugsmą, apėmusį kirtus finišą“, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Šiandien Dalia – ne tik išgyvenusi krūties vėžį, bet ir padedanti likimo draugėms būdama onkologinėmis ligomis sergančių moterų draugijos „Eivena“ pirmininke.

„Dabar kasmetiniame „Pink Run su BENU“ bėgime jau dalyvauja mano šeima, sūnaus, dukters šeimos. Registruodamiesi ir patys bėgdami jie palaiko visas mus, paliestas krūties vėžio ligos. Nuostabiausia yra tai, kad mums „Pink Run“ bėgimo diena jau yra virtusi šeimos švente: po bėgimo visada surengiame šventinius pietus, kur prie stalo susirenka seneliai, vaikai, anūkai. Tad visiems šiemet spalio 2 dieną bėgantiems ir minintiems rožinio kaspino mėnesį, linkiu pasiskolinti šią mūsų idėją – tegul ir jums tai būna visos šeimos šventė, kurios metu švenčiate gyvenimą,“ – sako Dalia.

Jos atstovaujama „Eivenos“ organizacija vienija per šimtą moterų, įveikusių klastingą ligą ar vis dar su ja tebekovojančių. Nuo 2008 metų veikianti draugija skleidžia žinias apie onkologines ligas, kiekvieno mėnesio paskutinį trečiadienį rengia viešas paskaitas ir susitikimus su medicinos specialistais, rengia seminarus bei konferencijas, skatina moteris rūpintis savo sveikata, sergančiųjų onkologinėmis ligomis bendravimą, teikia psichologinę pagalba ir visais įmanomais būdais ieško sprendimų ekonominei ir socialinei onkologinėmis ligomis sergančių moterų gerovei kelti.

„Ačiū, kad esate su mumis ir bėgate už mus“

Tradiciniame rožinio kaspino bėgime „Pink Run su BENU“ dalyviai kviečiami aukoti su krūties vėžiu kovojančių moterų reabilitacijai. Už surinktas lėšas moterims, išgyvenusioms skausmingas gydymo procedūras, yra dovanojama reabilitacijos sanatorijoje programa. „Eivena“ – viena iš dviejų krūties vėžiu sergančioms moterims skirtų organizacijų, kuriai šiemet bus skirta „Pink Run su BENU“ bėgimo metu surinktos paramos dalis.

Kita šių metų bėgimo paramos gavėja – jau 25 metus gyvuojanti Kauno apskrities moterų sveikatos draugija „Alma“. Jos pirmininkė Regina Malžinskienė sako niekada nepraleidžianti „Pink Run“ bėgimų, net jei pačiai bėgti jėgų ir nebepakanka: „Man šiame renginyje svarbiausia – bendravimas, buvimas kartu. Ir tas nepakartojamas didžiulės tūkstančių susibūrusių žmonių energijos pojūtis: taip, mes išties jaučiame, kad rūpime, kad yra daugybė žmonių, pasirengusių ištiesti pagalbos ranką ar tiesiog būti kartu. Kaip žmogus, pati serganti šia liga ir nuolat susidurianti su jos užkluptomis moterimis, sakau nuoširdžiai ačiū kiekvienam iš jūsų, kurie spalio 2 d. būsite su mumis ir bėgsite už mus.“

Nuo 1997 m. krūties vėžiu sergančiomis moterimis besirūpinanti organizacija „Alma“ teikia savitarpio pagalbą ne tik besikreipiančioms pacientėms, bet ir lanko ligones gydymo įstaigose, organizuoja paskaitas, įvairius renginius, susitikimus su menininkais ir visuomenės veikėjais.

„Mums reikia visko: bendravimo, išsikalbėjimo, aplinkinių palaikymo, nes gydymas yra sudėtingas ir varginantis. Todėl visų pirma skatiname moteris bendrauti tarpusavyje, neužsisklęsti savyje, nenuleisti rankų ir kovoti su liga. Kartu mes ją nugalėsime lengviau,“ – sako R. Malžinskienė.

Trys distancijos ir rožinis aprangos kodas

Kasmet organizuojamas rožinio kaspino paramos bėgimas Kaune „Pink Run su BENU“ kviečia dalyvauti visus norinčius ir įveikti 5 ar 10 km distanciją vardan mylimų moterų.

Renginiu siekiama ne tik suteikti pagalbą sergančiosioms, bet ir pakviesti visas moteris bei merginas atkreipti dėmesį į šią klastingą ligą ir nepamiršti reguliariai tikrintis.

Šiemet „Pink Run su BENU“ bėgimas vyks Laisvės alėjoje spalio 2 d., sekmadienį.

Skaityti visą pranešimą