Pietų Korėja Vilnije planuoja atidaryti ambasadą

Prieš 1 metus 58

Pietų Korėja Lietuvoje planuoja atidaryti ambasadą, pirmadienį pranešė Vyriausybė.

Apie tai premjerę Ingridą Šimonytę informavo Pietų Korėjos prezidento vyriausiasis ateities strategijos sekretorius Jang Sung-minas (Džang Sungminas).

„Susitikime Jang Sung-minas patvirtino Korėjos Respublikos planus artimiausiu metu atidaryti šalies ambasadą Lietuvoje“, – rašoma Vyriausybės pranešime.

Lietuva ambasadą Pietų Korėjoje atidarė prieš dvejus metus, jai vadovauja diplomatas Ričardas Šlepavičius.

Susitikime su Pietų Korėjos prezidento atstovu ir šalies verslo delegacija I. Šimonytė taip pat aptarė Lietuvos ir Pietų Korėjos bendradarbiavimą, siekį jį plėsti, NATO ir Indijos-Ramiojo vandenyno šalių partnerystę.

Šalių atstovai kalbėjosi ir apie Rusijos karą prieš Ukrainą bei autokratijų keliamus iššūkius pasaulio saugumui. Susitikimo metu taip pat pristatyta Busano kandidatūra rengti pasaulinę EXPO 2030 parodą.

„Esame įsitikinę, kad bendramintės šalys kaip Lietuva ir Pietų Korėja turi visapusiškai gilinti tarpusavio ryšius, didinti savo atsparumą ir nepriklausomybę nuo autokratijų. Bendras mūsų šalių interesas – ne tik ekonominė partnerystė, bet ir demokratinių vertybių bei taisyklėmis grįstos pasaulio tvarkos išsaugojimas“, – susitikime sakė I. Šimonytė.

Premjerė pabrėžė, jog Vyriausybė visuomet yra pasiruošusi išklausyti ir prisidėti, jog sąlygos investicijų ir prekybos, energetikos, mokslo ir inovacijų bendradarbiavimo srityje būtų kuo palankesnės abiejų šalių gerovei.

Susitikime pažymėti Lietuvos ir Pietų Korėjos istorinių patirčių panašumai ir sutampantys saugumo iššūkiai, bendros demokratinės vertybės.

Ministrė pirmininkė ir Pietų Korėjos vyriausiasis ateities strategijos sekretorius susitikime akcentavo NATO ir Indijos-Ramiojo vandenyno šalių bendradarbiavimą, artėjant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, į kurį planuoja atvykti ir Pietų Korėjos prezidentas.

Kaip pabrėžė premjerė I. Šimonytė, šis bendradarbiavimas ir demokratinių šalių parama Rusijos užpultai Ukrainai ypač svarbūs, nes pasaulio autoritariniai režimai stebi mūsų atsaką bei vertina galimybių agresijai ribas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą