Pietų Afrikoje po tragedijos bare sulaikyti trys asmenys

Prieš 1 metus 79

Pietų Afrikos Respublikos policija trečiadienį pranešė sulaikiusi tris asmenis po praėjusį mėnesį įvykusio incidento, kai vienos gyvenvietės bare paslaptingomis aplinkybėmis žuvo 21 jaunuolis.

Pastarosiomis dienomis dėl įtariamo alkoholio pardavimo taisyklių pažeidimo buvo sulaikyti 52-ejų įstaigos savininkas, taip pat du 33 ir 34 metų darbuotojai, sakoma policijos pareiškime. Sulaikytųjų vardai nebuvo paviešinti.

Savininkas rugpjūčio 19-ąją stos prieš teismą dėl kaltinimų, susijusių su alkoholio pardavimu ar tiekimu nepilnamečiams, o dviem darbuotojams skirta po 2 tūkst. randų (117 eurų) bauda.

Jaunuoliai, daugiausia paaugliai, žuvo birželio 26-ąją užeigoje „Enyobeni“, esančioje Ist Londono pakrantės miestui priklausančioje Sineri Parko gyvenvietėje. Vis tik aukų mirties priežastis iki šiol lieka neaiški.

Po incidento gyvi likę žmonės papasakojo, kaip jie stengėsi ištrūkti iš perpildyto baro patalpų, o viena liudininkių sakė pajutusį dusinantį kvapą.

Policija dar nebaigė savo tyrimo. Nors pareigūnai atmetė versiją, kad aukos galėjo žūti per spūstį, skrodimo rezultatai dar nepaskelbti.

„Kaip ir sakėme iš pradžių, tyrimas yra procesas, todėl su juo reikia elgtis itin atsargiai ir išmintingai, kad galėtume pasiekti pageidaujamų rezultatų“, – pareiškime nurodė Rytų Kyšulio provincijos komisarė Nomthetheleli Mene.

Praėjusią savaitę prezidentas Cyrilas Ramaphosa per atminimo pamaldas pareiškė, kad jaunuoliai žuvo dėl „nepilnamečių girtavimo rykštės“. Valstybės vadovas taip pat pažadėjo kovoti su „nesąžiningais“ barų savininkais, nepaisančiais taisyklių.

Skaityti visą pranešimą