Peskovo sūnus tikina pusmetį kariavęs Ukrainoje: su tėvo pagalba prisijungė prie „Wagner“

Prieš 1 metus 52

33 metų Kremliaus atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo sūnus Nikolajus Peskovas teigia, kad beveik šešis mėnesius tarnavo samdinių grupėje „Wagner“ Ukrainoje. Tokius teiginius iš dalies patvirtina ir „Wagner“ samdinių grupės vadovas Jevgenijus Prigožinas.

N. Peskovas apie savo kariavimą Ukrainoje aiškino, kad „mano pareiga buvo... Negalėjau sėdėti nuošalyje ir žiūrėti, kaip draugai ir kiti ten nueina.“

BBC nepavyko patikrinti jo teiginio apie tarnybą „Wagner“, kurios samdiniai jau kelis mėnesius dalyvauja intensyviose kovose Bachmute. Tačiau J. Prigožinas taip pat pasisakė apie tariamą N. Peskovo kovą „Wagner“ gretose Ukrainoje.

J. Prigožinas sakė, kad D. Peskovo sūnus po trijų savaičių mokymų tarnavo artileristu Luhansko regiono rytuose, pasivadinęs netikru vardu, ir gyrė jo karinę tarnybą kaip pavyzdingą.

Kritikai teigė, kad tai nėra tariamos jo tarnybos įrodymas. Maža to, kai kurios žiniasklaidos priemonės pastebėjo, kad tuo metu, kai N. Cholesas turėjo kariauti Ukrainoje, jo automobilis „Tesla“ sugebėjo gauti porą baudų už viršytą greitį Maskvos gatvėse.

„Jis tiesiog paprastas artileristas, iki kelių įlindęs į purvą ir šūdą. Apie tai žino labai nedaug žmonių“, – aiškino J. Prigožinas, kurį cituoja „Meduza.io“.

Nikolajus Peskovas, taip pat žinomas kaip Nikolajus Cholesas, laisvai kalba angliškai, nes jaunystėje kelerius metus praleido Londone. Jis dirbo Rusijos propagandinės televizijos RT korespondentu.

Tiek jam, tiek jo tėvui taikomos JAV sankcijos.

Interviu prokremliškam dienraščiui „Komsomolskaja pravda“ jis sakė, kad prisijungti prie „Wagner“ nusprendė pats, bet nežinojo, kaip tai padaryti, „todėl teko kreiptis į tėtį... ir jis man padėjo“. Laikraštis taip pat išspausdino 33-ejų metų vyro su uniforma nuotrauką. Teigiama, kad jis gavo medalį.

Jis teigė, kad naudojosi suklastotu asmens dokumentu, kad „Wagner“ bendražygiai nesužinotų apie jo ryšius su Kremliumi. Interviu jis neatskleidė to išgalvoto vardo, nes, pasak jo, jam gali tekti juo pasinaudoti dar kartą.

Pernai rugsėjį dešimtys tūkstančių vyrų pabėgo iš Rusijos, kad išvengtų šaukimo į kariuomenę, prezidentui Vladimirui Putinui paskelbus „dalinę mobilizaciją“.

Pati „Wagner“ grupė dabar dalyvauja aktyviose kovose Bachmute. Kaip teigiama, čia ji patiria didelius nuostolius, tačiau oficialiai jų skaičius neskelbiamas.

Skaityti visą pranešimą