Peskovo sūnus kariauti neketina – sulaukęs netikro skambučio teigė, kad problemą spręs „kitu lygiu“

Prieš 1 metus 67

Aleksejaus Navalno bendražygių kuriamoje „Youtube“ laidoje „Populiarioji politika“ vedėjas Dmitrijus Nizovcevas paskambino Kremliaus atstovo žiniasklaidai Dmitrijaus Peskovo sūnui Nikolajui ir apsimesdamas kariniu komisaru paskelbė, kad jam išsiųstas šaukimas į kariuomenę, rašo „The Insider“.

Skambučio metu laidos vedėjas tikino, kad N. Peskovui išsiųstas šaukimas ir liepė kitą dieną 10 val. ryto atvykti į medicininę apžiūrą.

„Turite suprasti, jei žinote, kad aš esu ponas Peskovas, kaip negerai, kad aš ten esu. Trumpai tariant, aš tai spręsiu kitu lygmeniu", – atsakė D. Peskovo sūnus.

Pokalbio metu jis pasakė, kad neatvyks į karinį skyrių ir nesutiko tapti savanoriu.

„Man reikia apskritai suprasti, kas vyksta ir kokias turiu teises. Kad jie rytoj mane išvežtų, patikėkite, nei jums, nei man to nereikia. Man nekyla problemų ginti savo tėvynę, bet turiu suprasti savo pasirodymo ten tikslingumą, kalbu apie tam tikrus politinius niuansus", – pridūrė jis.

N. Peskovas jaunesnysis taip pat sakė, kad dokumentuose jis neturėtų būti įvardijamas kaip savanoris. „Aš darysiu tai, kas man bus pasakyta. Jei Vladimiras Vladimirovičius pasakys, kad turiu ten nuvykti, aš nuvyksiu. Aš nesu eilinis.“

Kiek vėliau D. Peskovas patvirtino, kad jo sūnus sulaukė A. Navalno bendražygių skambučio ir laidos vedėjas iš tikro apsimetė karo komisariato atstovu.

„Aš apie tai žinau, bet taip pat žinau, kad šie piliečiai nepaskelbė viso pokalbio teksto“, – „Ria Novosti“ sakė D. Peskovas.

LRT.lt primena, kad trečiadienį V. Putinas paskelbė, kad pradedama dalinė mobilizacija. Jos metu turėtų būti mobilizuota apie 300 tūkst. asmenų.

Skaityti visą pranešimą