Pergale nesidžiaugęs G.Žibėnas: baisiausios rungtynės per trejus mano metus „Ryte“

Prieš 1 metus 71

 Vilniaus „Ryto“ rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pastaruoju metu nuolat tampa taškų fejerverkais. Iš konteksto neiškrito ir pergalė prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ – 99:93.

Po rungtynių „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas pergalės džiaugsmo nedemonstravo.

„Nėra ką šnekėti apie tą puolimą, šiandien prametėme daug gerų metimų, bet su gynyba yra tragedija, turbūt baisiausios rungtynės per mano trejus metus „Ryte“, – kategorišku pasisakymu konferenciją pradėjo strategas.

– Kodėl taip atsitiko?

– Žaidėjų reikia klausti. Mes nusprendėme kažkodėl pailsėti. Užvakar turėjome laisvą dieną, rytoj laisva diena, o mes nusprendėme rungtynių dieną pailsėti. Labai nuviliantis pasirodymas. Sveikinimai varžovams su parodytu geru žaidimu, geru charakteriu, jie nenustojo žaisti iki paskutinių sekundžių. Linkiu jiems sėkmės kovojant dėl patekimo į atkrintamųjų traukinį.

– Tomo Lekūno žaidime viską pamatėte per dvi minutes?

– Daug labai. Turi žaidėjai suprasti savo rolę. Mes negalime tokių rungtynių žaisti su pagrindiniais žaidėjais po 32 minutes. Suolo žaidėjai turi suprasti savo rolę, kaip turi įeiti į rungtynes. Deja, mes to nesuprantame.

– Rezervo nenorėjote panaudoti?

– Reikėjo rungtynes laimėti.

– Justinas Gorhamas pademonstravo galintis įmesti iš toli?

– Nieko neslėpsiu, dabar ta verdanti galva yra ir pozityvių dalykų po tokių rungtynių nelabai matau. Kažkas pataikė, kažkas nepataikė, bet mes žaidžiame su 17 klaidų, daugelis jų – nežinau, ar išprovokuotos. Nežinau. Labai neramina toks pasirodymas tokiu sezono metu.

– Kokį įspūdį paliko Jaime Echenique?

– Šiandien labai pjovė baravyką. Kaip ir visa komanda, viską priešingai darė gynyboje nei buvome pasiruošę.

– Ką sakėte komandai per ilgąją pertrauką, jog pavyko trečiajame kėlinyje pabėgti dešimčia taškų?

– Žinote, mes per didžiąją pertrauką kai nueiname, nėra ką diskutuoti apie puolimą, nes visada būna apie 50 taškų. Visada norisi tą dėmesį skirti gynybai, bet šiandien buvo labai sunku prisibelsti iki žaidėjų. Bet kokiu tonu buvo sunku juos pasiekti. Manau, kad mano žaidėjai nebuvo pasiekiami šiandien.

– Nebuvo registruoti Evaldas Kairys, Kendale’as McCullumas ir Benedekas Varadis nebuvo registruoti, jie dar sugrįš?

– Kėdainiai žaidė be savo lyderio. Su mūsų tais žaidėjais, kurie šiandien nežaidė, viskas yra gerai, kitose rungtynėse jau tikrai pasirodys. Svarbiausia sveikatos, kad visi būtų sveiki ir pasiruošę bei suprastų, kokioje sezono stadijoje esame.

„Ilgoji pertrauka“: skeptiškai sutiktas „Wolves“ pirkinys, tragiškas „Šiaulių“ sezonas, „CBet“ ir „Juventus“ buksavimo priežastys ir tendencingas galimas Prienų iškritimas

Skaityti visą pranešimą