Per žingsnį nuo stebuklo likęs Šeškus: turėdamas tokius žaidėjus žinau, kad galime įkąsti bet kam

Prieš 1 metus 83

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pusfinalyje sensaciją sukūrusi Jonavos „Cbet“ ekipa didžiajame finale buvo netoli dar vienos pasakos išsipildymo, tačiau rezultatu 81:77 (26:17, 14:16, 15:23, 26:21) buvo priversta pripažinti 4-ą titulą paeiliui iškovojusio Kauno „Žalgirio“ pranašumą. 

Po įsimintino turnyro ir itin įtempto mūšio finaliniame mačo jonaviečių vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus prisiminė 2014 metų finalą ir pripažino „Žalgirio“ jėgą.

„Manau pagal rezultatą finalas pavyko. Norėčiau ir gerbėjų paklausti, ar jis buvo toks įdomus. Žvelgiant iš šalies buvo daug kovos. Labiausiai bijojome, kad esame labiau pavargę emociškai. Pradžia buvo tokia, kad nieko nepagavome. Pirmą ataką susitarėme, bet darėme kitaip. Po pirmos pusės visiems vyrams pasakiau, kad 2014 metais prieš „Rytą“ turėjome 12 taškų deficitą, todėl tokią istoriją tiesiog reikia žaisti. Jei būtume laimėję, tai dabar šnekėčiau, kad buvo grynas 2014 m. finalas, nes ketvirtame kėlinyje turėjome pranašumą.

„Žalgiris“ yra fiziškai stipri komanda. Prieš „Rytą“ turėjome pranašumus, bet čia mūsų fokusai taip nėjo. Reikėjo gerai pataikyti. „Žalgiris“ yra „Žalgiris“ ir čia viskas tuom pasakyta. Ji turi savo problemų, tačiau tai „Žalgiris“. Nežinau, ką daugiau pasakyti, geriau paklauskite“, – po rungtynių kalbėjo V. Šeškus.

Pirmąjį kėlinį kur kas geriau pradėjo žalgiriečiai, kurie po taiklių Edgaro Ulanovo baudų pirmavo rezultatu 7:2. Iš kantrybės išvestas V. Šeškus paprašė greitos minutės pertraukėlės, po kurios pavyko pristabdyti „Žalgirį“. Visgi tai truko neilgai – puikiai gynyboje dirbę žaliai balti netrukus susikrovė dviženklį pranašumą (21:11).

Antrajame kėlinyje vilties Jonavos ekipai bandė įpūsti Glynnas Watsonas, po kurio tritaškio atsilikimas sumažėjo iki 8 taškų (20:28). Nepaisant to, „Žalgiris“ ir toliau demonstravo savąsias madas bei kontroliavo mačo eigą. Komandos į ilgąją pertrauką patraukė švieslentėje esant rezultatui 40:33.

Trečiojo kėlinio pradžioje Jonava nesiruošė pasiduoti ir bandė kabintis į rungtynes. Po dar vieno G. Watsono tritaškio su atakos pabaigos sirena skirtumas sumažėjo iki dviejų taškų (43:45). Po puikios Jonavos bangos Evanas Maxwellas buvo nubaustas nesportine pražanga, o žalgiriečiai pelnė 4 taškus be atsako ir Kazio Maksvyčio komanda vėl šiek tiek nutolo.

Visgi ta ramybė truko neilgai, nes G. Watsonas įsūdė dar vieną tolimą metimą ir rezultatas tapo lygus, o visa arena tiesiog pašėlo (49:49). Skrajoti pradėję jonaviečiai vienu metu jau pirmavo 4 taškais, tačiau susiėmusi Kauno ekipa stabilizavo padėtį ir neleido jiems bėgti dar toliau.

Ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo spurtu 8:0 ir vėl atitrūko. Jau atrodė, kad kauniečiai nutols ir bus nebepasiekiami, tačiau Jonavos krepšininkai dar kartą pademonstravo kovą dėl kiekvieno aikštelės centimetro ir po Jeffery`aus Garretto tritaškio sumažino atsilikimą iki 3 taškų (68:71). Galiausiai kapitono E. Ulanovo tempiamas „Žalgiris“ sėkmingiau sužaidė rungtynių pabaigą ir 4-ą kartą iš eilės kėlė KMT trofėjų.

Pildysime...

Skaityti visą pranešimą