Per smurto protrūkį tarp Kolumbijos futbolo sirgalių žuvo du žmonės

Prieš 1 metus 89

Policija pranešė, kad sekmadienį Kolumbijos Medeljino mieste per gatvės muštynes tarp konkuruojančių komandų sirgalių žuvo du futbolo sirgaliai, o 14  buvo sužeista.

Anot policijos pareigūno Henry Bello, 25 ir 34 metų amžiaus aukos buvo klubo „Independiente de Medellin“, kuris šeštadienį 1:3 pralaimėjo „Atletico Nacional“, sirgaliai.

Jis teigė, kad netoli Medeljine esančio Atanasio Girardoto stadiono, kuriame vyko šeštadienio rungtynės, komandų sirgaliai užpuolė vieni kitus „aštriais ginklais ir bukais daiktais“.

Tame pačiame stadione anksčiau šį mėnesį įvyko „Atletico Nacional“ sirgalių ir policijos susirėmimai.

Medeljino meras Danielis Quintero, kurio teigimu, žuvusiųjų buvo po vieną iš kiekvieno klubo, savo oficialioje socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje pasiūlė 200 mln. pesų (apie 39 tūkst. eurų) atlygį už informaciją apie atsakingus asmenis.

Praėjusį ketvirtadienį aukšto rango futbolo ir vyriausybės pareigūnai buvo susitikę aptarti griežtesnių sankcijų asmenims, skatinantiems smurtą Kolumbijos sporto stadionuose, kuris pasitaiko dažnai.

Kitur Pietų Amerikoje sekmadienį universitetų futbolo komandų rungtynės buvo nutrauktos po 30 minučių, kai į aikštę buvo mesti fejerverkai ir sužeisti keli žmonės.

Pareigūnai pranešė, kad tarp sužeistųjų buvo pagalbinis personalas, sirgaliai ir policininkas.

Čilės prezidentas Gabrielis Boricas „Twitter“ pasmerkė smurtą, dėl kurio savo oficialioje paskyroje apkaltino „nedidelę nusikaltėlių grupę“.

„Mes ketiname nustatyti ir nubausti visa įstatymo galia tuos, kurie tai sukėlė“, – sakė prezidentas.

Skaityti visą pranešimą