Per šaudymą Rusijos mokykloje žuvo 17 žmonių

Prieš 1 metus 73

Anot pranešimo, dar du žmonės mirė nuo sužalojimų, kai 34 metų buvęs mokinys pirmadienį užpuolė įstaigą ir šaudė į mokinius, mokytojus ir apsaugininkus. Pasak pareigūnų, po to užpuolikas nusižudė.

Rusijos sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraško antradienį sakė, kad trijų sužeistųjų gyvybei gresia pavojus. Pasak jo, 15 sužeistųjų, įskaitant 13 vaikų, turi būti gydymui nuskraidinti į Rusijos sostinę. Iš viso per išpuolį sužeista daugiau nei 20 žmonių. Regione paskelbtas valstybinis trijų dienų gedulas. Pasak valdžios institucijų, kitose miesto mokyklose sustiprintas saugumas.

Nusikaltėlis, pareigūnų teigimu, turėjo psichikos sveikatos problemų, jis įtariamas šaudęs iš dviejų Makarovo pistoletų. Mieste, esančiame maždaug už 1200 kilometrų į rytus nuo Maskvos, pradėtas nusikaltimo tyrimas. Vyriausiasis tyrėjas Aleksandras Bastrykinas sakė: "Jis vilkėjo juodus marškinėlius su nacių simbolika ir buvo su kauke. Dokumentų su savimi neturėjo“. Tyrėjai taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje matyti svastika.

Praėjus kelioms valandoms po incidento Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas kalbėjo apie „teroro aktą“. Jis sakė, kad nusikaltėlis „sprendžiant iš visko, priklausė neofašistinei organizacijai ar grupei“, bet nepateikė jokių tai patvirtinančių įrodymų. Tyrėjų teigimu, ieškant nacistinių pažiūrų įrodymų tikrinamas užpuoliko butas ir jo aplinka.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą